Teknologi har virkelig endret livet til Dillan. Se videoen i denne saken for å forstå hvor mye.
Teknologi har virkelig endret livet til Dillan. Se videoen i denne saken for å forstå hvor mye.

Annonse


Med iOS får endelig Dillan en stemme

I helgen var, nærmere bestemt 02.april, den internasjonale dagen for autisme, og hele april er i år «Austimemåneden», for å bringe fokus til lidelsen og hvordan den påvirker både de som er direkte rammet og deres familier.

Teknologi som fjerner begrensninger
I den sammenheng så la Apple la i helgen ut to videoer til sin  YouTube kanal for å feire «Autismemåneden» (Autism Acceptance Month). Videoene omhandler Dillan, en gutt fra USA med en form for ikke-verbal Autisme.

Hjelper Dillan til å bli forstått
Videoene viser hvordan Dillan bruker teknologi, i dette tilfellet en iPad som til kobling til verden rundt seg. Den første videoen, «Dillans Voice» viser hvordan tekst-til-tale motoren på iOS er det som virkelig gjør at Dillan kan gjøre seg forstått.

«Så mange mennesker forstår ikke at jeg har et sinn. Alt de kan se er en person som ikke har kontroll. Men nå kan du høre meg. iPaden hjelper meg ikke bare til å se ordene mine, men til å holde fast på tankene mine. Å ha en stemme har endret alt i livet mitt. Ingen mer isolasjon. Jeg kan endelig snakke med de som er glad i meg. Jeg kan si hva jeg tenker og la dem vite at jeg er glad i dem også.», sier Dillan i filmen «Dillans Voice»

Annonse


Tilgjengelighet
Apple har vært kjent for å ha gode egne løsninger for tilgjengelighet i sine operativsystemer, i tillegg til å oppfordre utviklingen av applikasjoner som bidrar til å forbedre utdannelsen til brukere med syn, hørsel, fysiske eller andre læringsutfordringer.

Egen del av App Store
Basert på disse videoene så har Apple også laget en egen «Voices of Autism» seksjon i App Store, der kan du laste ned applikasjoner for utdannelse og læring , bøker om temaet eller høre på podcaster fra mennesker som vet hvordan det er å leve med autisme.

Du kan lese mer om Apples ganske omfattende tilgjengelighets funksjonalitet (iOS) på selskapets egne websider.

«Dillans Voice»:

https://youtu.be/oMN2PeFama0

«Dillans Path»:

https://youtu.be/UTx12y42Xv4

Kilde:
Macrumors