Windows 7 og 8.1 vil få utvidet støtte for Skylake.
Windows 7 og 8.1 vil få utvidet støtte for Skylake.

Annonse


Microsoft utvider støtten for Skylake på Windows 7 og 8.1

Microsoft må utvide tidsrammen for hvor lenge de kommer til å støtte nye arkitekturer under Windows 7 og 8.1 etter at spesielt bedriftskunder har uttalt seg til selskapet.

Windows 10 er veien videre
Microsoft har tidligere annonsert at støtte for nye arkitekturer under Windows 7 og 8.1 ville være begrenset, oppdateringer for kompatabilitet, stabilitet og sikkerhet ville bli gitt til 17.juli 2017 sa de da. Etter denne datoen ville kun sikkerhetsoppdateringer bli gitt. Full støtte for Skylake var noe som ble forbeholdt Windows 10.

LES OGSÅ: «Disse maskinene får Skylake støtte»

Bedriftene skrek ut
Bedrifter er ikke overraskende de som bruker lengst tid på et slikt skifte, og jo større en organisasjon er jo flere systemer har de som har en eller annen teknologisk gjeld i form av applikasjoner som kun støttes under eldre operativsystemer. Microsoft hørte på sine kunder og har nå utvidet fristene for eldre versjoner av Windows plattformen og fjernet noen restriksjoner.

Annonse


Nye datoer
Vinduet for oppdateringer som tar seg av kompatabilitet, stabilitet og sikkerhet er utvidet med 12 måneder til 17.juli 2018. Begrensninger for sikkerhetsoppdateringer er også fjernet og alle oppdateringer vil bli gitt frem til 14.januar 2010 for Windows 7 og 10.januar 2023 for Windows 8.1.

SE OGSÅ: Oversikten over alle artikler med stikkord «Windows 10»

Uansett hva slags utvidelser selskapet nå gir fastholder de at Windows 10 er det beste alternativet for sine brukere fremover. Installasjon av Windows 7 på en Skylake basert maskin vil by på problemer ettersom Windows 7 ikke har støtte for Intels integrerte USB kontroller, eller støtte for NVMe.

Eneste alternativ for Kaby Lake
Windows 10 er fortsatt det eneste alternativet fra selskapet som vil støtte Intels Kaby Lake og AMDs Zen brikkesett.

Kilde: 
ArsTechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse