Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chronos er navnet på systemet som kanskje kan være med å gjøre Wi-FIi litt enklere å administrere. (Ill.: Jason Dorfman/MIT CSAIL)

Vil lage passord-løst Wi-Fi

Forskere ved prominente MIT vil gjøre Wi-Fi sikrere.

Antallet passord vi må holde styr på minker ikke akkurat, og Wi-Fi er en av de vi gjerne skulle vært uten.

CSAIL
Ny forskning fra MIT (Massachusetts Institute of Technology), nærmere bestemt en avdeling som forkortes CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) forsøker å eliminere bruken av passord for å sikre Wi-Fi.

SE OGSÅ: Forskere har laget super-effektiv Wi-Fi

Chronos
Et team av forskere ledet av professor Dina Katabi har laget et system som de kaller for «Chronos». «Chronos» lar aksesspunktene kalkulere alle enheter som er tilkoblet. Dette kan brukes til å gi tilgang til et trådløstnettverk basert på en brukers eksakte lokasjon (triangulering), noe som gjør det langt vanskelige for en inntrenger.

Nesten som ekkolodd
«Chronos» kalkulerer tiden det tar for data å reise fra aksesspunktet til brukeren og ved å bruke flere tilgjengelige bånd kan de gjøre målingene mer presise. Forskerne sier at deres måte å gjøre dette på er opptil 20 ganger mer presis en nåværende teknikker for lokalisering via Wi-Fi.

SE OGSÅ: Her kan du se alle våre saker med stikkord «Wi-Fi»

Inne eller ute
Ved en test av «Chronos» i et vanlig hjem så kunne forskerne fastslå hvilket rom brukeren befant seg i 94 prosent av forsøkene, til sammenligning kunne de ved en test med en kafé fastslå om brukeren befant seg inne eller ute i 97 prosent av forsøkene.

Se video fra «Chronos»-prosjektet her:

Kilde:
News MIT via Mashable

Stikkord: Chronos, mit, wifi