TakeDownAbuse.org og ChannelAwesome vil redde Fair Use.
TakeDownAbuse.org og ChannelAwesome vil redde Fair Use.

Annonse


Myndighetenes servere knelte etter en storm av klager

En kampanje som ble startet av «Fight for the Future» og YouTube kanalen «ChannelAwesome» for å klage på misbruk av DMCA henvendelser og beskytte «Fair Use» har resultert i 50 000 klager til det amerikanske «Copyright Office» på mindre enn 24 timer.

Klarte ikke å ta imot
Allmenhetens interesse i dette temaet var såpass overveldende at myndighetenes servere gikk ned som et resultat av den uventede lasten.

Effektivitet og mulig misbruk
De amerikanske myndighetene har hatt en høring vedrørende effektiviteten til DMCA (Digital Millenium Copyright Act) og i tillegg til anliggende rundt automatiserte henvendelser og mulig misbruk.

Vi har tidligere skrevet om dette problemet når MIT sitt Scratch prosjekt ble rapportert til Google over 40 000 ganger.

Annonse


Fristen for uttalelser til høringen er utgått, og selv om den ble annonsert over tre måneder siden hadde ikke mange tatt seg bryet med å svare før i går.

SE OGSÅ: Les flere saker med stikkord «DMCA»

Samlet massene
Det ble en kjapp endring på dette når «Fight for the Future» (FFTF) kanalen «Channel Awesome» tok opp kampen.

Deres kampanje oppfordret folk til å uttale seg mot misbruk av DMCA og sensur og fikk en helt enorm respons. Nå har videoen blitt sett av over 300 000 og det har blitt sendt over 50 000 klager til myndighetene fra et skjema på «TakedownAbuse.org».

Venter i kø
På grunn av den uventede responsen så har gruppen også bedt om en forlengelse på høringens tidsfrist, siden mange av klagene nå venter i en kø for å bli levert.

Kampanjen ber om at Kongressen skal innføre en form for bøter eller annen avskrekkende metode for å sørge for at rettighetsholderne slutter å teppebombe vanlige brukere hvor de ikke har noen rett å hevde.

Gitt den enorme responsen og de sterke meningene i denne debatten blir det interessant å se utfallet av denne høringen.

Se videoen som startet det hele:

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse