Ryktene svirret om at Microsoft skulle bygge inn ad-block i Edge.
Ryktene svirret om at Microsoft skulle bygge inn ad-block i Edge.

Annonse


Microsoft Edge får ikke innebygget ad-block

Nei, det var ikke en aprilsnarr, selv om det godt kunne ha vært det. Det var tidligere denne uken at flere medier meldte om at Microsoft hadde planer om å bygge ad-block inn Internet Explorer sin arvtager, Edge.

Det skjer ikke
Som de fleste skjønte så skjer jo ikke det. Ryktet hadde sitt utspring i en powerpoint presentasjon som ble holdt under Build 2016 messen. Det er Mashable som har bekreftet at Microsoft ikke kommer til å bygge egen ad-block funksjonalitet inn i Edge.

LES OGSÅNå får Edge endelig utvidelser

Tidligere arbeid, ikke planlagt funksjonalitet
I følge representanter fra Microsoft, så er tabellen hvor ad-block ble nevnt, en referanse til arbeid de har gjort med å muliggjøre utvidelser som Adblock og AdBlock Plus, og at det ikke var noen referansen til noen innebygget funksjonalitet.

Annonse


Et tappert forsøk
For ikke lenge siden gjorde nettleseren Brave seg kjent ved å komme med nettopp ad-block funksjonalitet innebygget. Det er den tidligere Mozilla toppen, Brendan Eich, mannen bak Javascript, som er primus motor bak Brave.

Tveegget sverd
For mange, som for eksempel ITavisen.no så er reklame en av måtene man har til salt til maten, men ad-block har også flere klare fordeler for brukerene. Brave på sin side lover hurtigere surfing, faktisk opptil 60 prosent. Vi har tidligere skrevet om virus og «gissel-vare» (ransomware) som sprer seg via reklamer.

Mye, fler, mer
Det er mer reklame, tilpasset reklame, phishing og malware enn noen gang tidligere. Dette gjør at brukerene bruker  denne typen utvidelser mer enn før.

Selv om det neppe kommer til å komme innebygget ad-block fra noen av de store aktørene som Microsoft, Google eller Apple så er det fritt frem for hver enkelt å installere det selv.

Bare husk å fjern blokkeringen for ITavisen.no

Kilde:
Mashable

 

Annonse