iOS har blitt den viktigste plattformen til Apple.

Annonse


Dette selskapet takket nei til å kjøpe Apple for 2 milliarder dollar

Tidligere toppsjef og styreformann i General Electric, Jack Welch, hadde i 1996 muligheten til å kjøpe opp Apple for 2 milliarder dollar, i underkant av 13 milliarder kroner med 1996-kurs.

Takket nei
Apple hadde på den tiden store problemer, og ifølge opplysninger fra The New York Post, skal daværende toppsjef, Michael Spindler, praktisk talt «ha bedt på sine knær» om at General Electric skulle kjøpe selskapet.

– Aksjeprisen var på 20 dollar og Spindler forklarte at ikke klarte å få sving på selskapet og at analytikerne følte ham tett. Han svettet som en gal person og alle sa ‘vi kan ikke håndtere slik teknologi’. Vi hadde sjansen til å kjøpe Apple for 2 milliarder dollar, forteller Bob Wright, tidligere General Electric-advokat, til avisen.

Les også: Apple skyver Alphabet ned fra tronen.

Annonse


Verdens mest verdifulle selskap
Vi får aldri vite hva som hadde skjedd med Apple hvis General Electric hadde kjøpt opp selskapet for 20 år siden.

I 1997 var Steve Jobs tilbake som toppsjef og i 2001 lanserte de den første iPoden. iPhone kom i 2007, iPad i 2010 og Apple Watch, selskapets nyeste produktkategori, ble sluppet i 2015.

I dag er Apple verdt over 600 milliarder dollar, eller i underkant av 5000 milliarder kroner. Til sammenligning er General Electric verdt under halvparten av dette.

 

Kilder:
The New York Post,
MacRumors,
Yahoo 1, 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse