ACLU hevder at FBI gambler med sikkerheten.

Annonse


– FBI gambler med internettsikkerheten

American Civil Liberties Union (ACLU), en amerikansk ideell organisasjon som arbeider for å fremme borgerrettigheter i USA,  beskylder FBI for å gamble med internettsikkerheten ettersom de ikke avslører hacke-metoden til Apple i den mye omtalte «FBiOS-saken».

– Gambler med sikkerheten
Chris Soghoian i ACLU uttaler til Wall Streeet Journal at FBI står overfor et «én million dollar-spørsmål» og spør: «prioriterer FBI deres egen overvåkning, eller prioriterer de internettsikkerhet?»

– Jo lenger FBI holder denne sikkerhetsfeilen til seg selv, jo mer gambler de på at en gruppe vil finne ut av denne feilen, fortalte Soghoian til avisen.

FBI dropper saken mot Apple.

Annonse


Kan avsløre metoden til Apple
Robert Anderson, en tidligere tjenestemann i FBI, forteller til Wall Street Journal at FBIs avgjørelse om å holde metoden hemmelig eller ikke, avhenger av hvor mange iOS-enheter de klarer å låse opp.

– Jo flere iPhone-modeller som kan bli åpnet på den måten, jo større sjanse er det for at myndighetene avslører metoden til Apple. Jeg tror ikke de ønsker å sette sikkerheten og personvernet til flere millioner brukere på spill.

I tillegg til å åpne iPhone 5c-en i San Bernardino-saken, har FBI også sagt seg villig til å hjelpe påtalemyndighetene i en drapssak i Arkansas.

Det ryktes at israelske Cellebrite bistår FBI i begge saken, men både selskapet og det føderale byrået har nektet å kommentere ryktene.

 

Kilde:
Wall Street Journal (betalingsmur),
9to5Mac,
Wikipedia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse