FBI har takket ja til å bistå påtalemyndighetene i en drapssak i Arkansas.

Annonse


Nå skal FBI låse opp enda en iPhone

Tidligere denne uken uttalte FBI at de omsider hadde klart å låse opp iPhone 5C-en i den mye omtalte «FBiOS-saken». Mye tyder på at de ikke gjorde dette på egen hånd, men fikk hjelp fra det israelske selskapet Cellebrite.

Bistår aktoratet
Associated Press (AP) skriver nå at det føderale byrået har tatt på seg et nytt låseoppdrag, denne gang for påtalemyndighetene i Arkansas.

Saken gjelder to tenåringer som angivelig skal ha drept et par og aktoren ba tirsdag om en utsettelse i saken for å få bistand til å låse opp en iPhone og en iPod. Noe FBI takket ja til. Saken er nå utsatt fra neste uke til 27. juni.

Interessant nok var ikke aktoratet klar over denne metoden før mandag.

Annonse


Dette svarer Apple etter iPhone 5C-hacken.

– Ikke bekymret
Det er sparsomt med detaljer i Arkansas-saken og FBI har ikke uttalt seg om iOS-enhetene det gjelder er på noen måte like som iPhone 5C-en i San Bernardino-saken.

Påtalemyndighetene i Arkansas har hatt tilgang til iPhonen siden juli i fjor, men har til gode å få tilgang. iPoden skal de hatt i kun noen få uker.

– Vi er ikke bekymret for innholdet på denne mobilen, uttaler en av tenåringenes advokater etter å ha blitt informert om at FBI var på saken.

18 år gamle Hunter Drexler og 15-årige Justin Station er siktet for å ha drept paret Robert og Patricia Cogdell, begge 66 år gamle, i deres hjem i Conway.

 

Kilder:
The Guardian,
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse