Rocket League er det mest underholdende sportsspillet på lang, lang tid.

Annonse


Dette er 100 prosent moro!

Vi hadde dessverre ikke mulighet til å teste Rocket League i fjor sommer da det ble lansert på PlayStation 4 og PC. Nå som spillet lanseres til Xbox One, benyttet vi sjansen.

Høyst underholdende
Rocket er like enkelt som det er underholdende. Kall det gjerne fotball med kjøretøy, og spillet fenger definitivt også de spillerne som ikke er særlig begeistret for sporten.

Spillet er beregnet for lagspill opptil fire spillere, men det er også mulig å spille én mot én-oppgjør. Lag er uten tvil å foretrekke. Får du med deg noen venner og spiller over nett, er det høyst sannsynlig at dere vil sitte og spille hele kvelden.

Psynoix har også tidligere laget et liknende spill. Da het det «Super Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars», men på ingen måte en suksess. Kanskje på grunn av det ekstreme navnet. Dog er formelen beholdt i Rocket League som nå er en massiv suksess.

Annonse


Selvsagt kan du tilpasse bilen din med en vikinghjelm.
Selvsagt kan du tilpasse bilen din med en vikinghjelm.

Det har aldri vært så gøy å være huleboer.

Peis på!
De radiostyrte bilene kommer i alle mulige fasonger og typer og de kan tilpasses på flere måter. Enten det er farger, dekaler og gøyalt utstyr – som for eksempel en kledende hatt. Det er også et god variert utvalg av farger og temaer for «boosten».

Nye biler, dekaler, utstyr og så videre låses opp etter hver kamp. Xbox One-utgaven har også to eksklusive biler, «Hog Sticker» og «Armadillo», kjent fra henholdsvis Halo og Gears of War. For å få tilgang til disse spesialbilene må man fullføre to individuelle bragder.

Hver kamp varer fire minutter og lagene starter på hver side av banen. Ballen droppes og kampen er i gang. Rundt på banen er det plassert gule ringer som gir bilene ekstra «boost». Disse kan man samle opp og brukes når man ønsker. Det kan være kjekt å spare på «boosten» og ikke bare gi full gass med en gang.

Det skjer støtt og stadig at man desperat kunne en liten «boost», og da kan det hende de nærmeste er allerede plukket opp.

Så enkel formel, men akk så genialt.
Så enkel formel, men akk så genialt.

Les vår anmeldelse av Hitman.

God kjørefølelse, men det krever litt
Kontrollene er svært enkle. Gass med høyre spark og brems med venstre. «Boost» med «B» og hopp med «A». Dobbeltrykk for å hoppe høyere. Kjørefølelsen er også meget god og det tar ikke lange stunden å bli vant til kontrollene.

Kameraet kan styres med høyre stikke. I standardvisningen kan det være litt vanskelig hvor ballen befinner seg til enhver tid, spesielt når den er i luften, i så fall kan det være verdt å prøve «ballcam»-visningen.

Dette er dog en kameramodus jeg aldri ble helt komfortabel med, så jeg holdt meg til standardkamaeraet.

Rocket League får frem den kompetitive delen i deg.
Rocket League får frem konkurranseinstinktet i deg.

Dypdykk: Dette må du vite om spill PC-ens viktigste innstillinger.

Nydelig og fargerikt
Et av høydepunktene med Rocket League er at alt er så sømløst. Det tar sekunder å finne motstandere, innlastingen av kampene skjer kjapt og så er man i gang. Ventetiden mellom hver kamp er også minimal. Kjempebra for dem som bare vil fortsette spillingen.

Dette gjelder også i selve kampene. Hvis en spiller detter ut blir den raskt erstattet med en bot, og mens FIFA har reprisebonansa ved hver skåring, ser man kun én i Rocket League. Befriende.

Spillet er fargerikt og veldig epent. Grafikken er ikke nødvendigvis noe man tenker spesielt mye på i et slikt spill, men tar følger man litt med ser man hvor detaljert og flott det er. Fra de forskjellige «boost»-designene og ulike stadionene med hvert sitt tema. Er det én ting jeg savner må det være flere design på ballen.

Skår mål på alle mulige måter.
Skår mål på alle mulige måter.

Les flere tester her.

Konklusjon
Rocker League er rett og slett en herlig spill og full av moro. Det er usikkert hva man faktisk skal klassifisere Rocket League som, men vi heller nok mot et sportsspill, og det er på alle mulige måter det mest underholdende sportsspill jeg har spilt på lang, lang tid.

Spillmekanikkene er enkle å sette seg inn i, samtidig som de er utfordrende nok til at de har en viss læringskurve. Å beregne hvor ballen ender opp når den kommer bakfra, forfra eller fra en av sidene, er en kunst og krever tid for å kunne mestre. Spesielt hvis den er i høyden.

Det er vanskelig å trekke frem noe negativt ved Rocket League og det er imponerende å se at en så enkel formel fungerer så godt. I april slippes basketballutvidelsen «Dunk House» og dette vil mest sannsynlig by på enda flere timer moro i Rocket League.

Karakter: 9/10

+ Svært underholdende
+ Enkle, men utfordrende kontrollere
+ Gir en solid mestringsfølelse
+ Nydelig og fargerik stil