Slik ser Night Shift ut på iPhone 6s.

Annonse


«Apples Night Shift vil ikke få deg til å sove bedre»

Ordene kommer fra Glenn Gleishmann i Macword.com som mener at «Night Shift» vil ha liten til ingen effekt på folk flest.

– Placebo
I Apples beskrivelse av funksjonen i iOS står det: «Night Shift justerer automatisk lyset på skjermen til en varmere farge etter solnedgang, så du kan få en bedre natts søvn.»

Gleishmann skriver at Apple på ingen måte gir en feil fremstilling av funksjonen, men at det ikke er gjort noen klinisk undersøkelse som peker bestemt på mobile enheter og til og med større skjermer.

«’Night Shift’ kan ikke fjerne nok blått til å gjøre en stor forskjell hvis det er fargen som er den skyldige», skriver han og legger til at selv om forskere ikke har testet «Night Shift» ennå, er det flere faktorer som bygger oppunder at dette dreier som en placeboeffekt og en påminnelse om at man må legge vekk enheten.

Annonse


Les også: Nå får iPhone egen «nattmodus».

– Slå av skjermen
Han mener i stedet, i en humoristisk tone, at Apple i stedet kunne laget noe kalt «Night Safe», en funksjon som teller ned til det tidspunktet der brukeren blir låst ute fra enheten for natten.

«Det beste tipset hvis du ønsker å sove bedre, fra både lys- og søvnforskere, er å slå av skjermen fra samtlige enheter to timer før du legger deg.»

Merk at det er en forskjell på den engelske og norske beskrivelsen av «Night Shift»-beskrivelsen. Den engelske varianten avsluttes med følgende:

«Dette kan hjelpe deg å få en bedre natts søvn.»

 

Kilde:
Macworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse