Europakommisjonen ønsker at Google betaler for å vise nyhetsutdrag.

Annonse


EU-kommisjonen prøver å presse gjennom «Google-avgift»

The Next Web skriver at Europakommisjonen prøver presse gjennom en lov for å få Google News til å betale en avgift når de lenker til nyhetsartikler på nett.

Beskyttet av opphavsretten
Europakommisjonen begrunner dette med at søkeresultater inneholder et kort utdrag fra artiklene og at disse tekstene er beskyttet av opphavsretten. Derfor må Google bla ut.

Tre europeiske land skal allerede ha forsøkt dette, men samtlige skal ha feilet. I Spania valgte Google rett og slett å stenge Google News. Dette skal ha ført til at 10–15 prosent av trafikken forsvant over natten.

Spanske forlag skal senere ha foreslått en ny lov som skulle få Google tilbake.

Annonse


Trakk kravene
I Tyskland skal rundt 200 forlag forlangt å motta avgifter fra Google, men søkegiganten uttalte at de heller ville kutte utdragene fra søkeresultatet. Forlagene skal ha innsett at dette førte til mindre sjanse for at brukerne trykket på lenkene så de droppet kravene.

Belgia er det tredje landet som skal ha prøvd seg mot Google som truet med å slutte å lenke til nettavisene som krevde penger.

Forlag over hele Europa innså kanskje at disse kravene virket mot sin hensikt og ba Europakommisjonen om å droppe dem. På tross av dette prøver Europakommisjonen fortsatt å presse frem lenkeavgiftene.

 

Kilder:
The Next Web,
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse