Microsoft skal stå klare til å støtte et Yahoo-oppkjøp.

Annonse


Nok et Microsoft-fremstøt på Yahoo?

Nye rapporter fra Re/code hevder at Microsoft ønsker å støtte et oppkjøp av den tidligere søkekjempen Yahoo.

Ønsker å forbli en god partner
Ifølge nettavisen skal Microsoft ha vært i samtaler med flere investeringsselskaper og fortalt dem at de er villige til å støtte et slikt fremstøt finansielt.

Kilder Re/code har vært i snakk med uttaler at årsaken til at Microsoft ønsker å tilby finansiell støtte, er å sørge for at den som kjøper Yahoo vil fortsette å være en god partner i tiden fremover.

Markedsverdien til Yahoo ligger på 32,5 milliarder dollar, 276 milliarder kroner med dagens kurs, men kjernevirksomheten, som kjøperne skal være interesserte i, ligger på 6–8 milliarder dollar, 50–68 milliarder kroner.

Annonse


Les også: Yahoo varsler nye kutt.

Forsøkt tidligere
Seattle-selskapet har ved flere anledninger vurdert et oppkjøp av Yahoo. I 2008 kom Microsoft med flere fremstøt til Yahoo om et oppkjøp, men sistnevnte takket nei til samtlige av budene. Det siste budet skal ha vært på 45 milliarder dollar, som tilsvarte 247 milliarder kroner. Kort tid senere inngikk Yahoo et samarbeid med Google verdt om lag 4,2 milliarder kroner.

Igjen i 2011 dukket det opp rykter om at Microsoft ønsket å kjøpe Yahoo, men i stedet inngikk selskapene et søkesamarbeid.

 

Kilde:
Re/code

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse