Den nye er mer tydeligere.

Annonse


Google tydeliggjør myndighetsstøttet hacking

Helt tilbake til 2012 innførte Google en funksjon som advarte brukerne om at de ble forsøkt hacket av myndighetene.

Tydeligere
Flere selskaper har fulgt etter, spesielt i kjølvannet av Edward Snowdens NSA-avsløringer, blant annet Facebook, Microsoft og Twitter har liknende funksjonalitet.

Det Google endrer på nå, er å tydeliggjøre at brukeren er forsøkt hacket på oppdrag fra myndighetene. Tidligere ble brukeren varslet med ent smalt banner øverst på siden, men nå dukker det opp en større sikkerhetsadvarsel.

– Viktig

Annonse


Slik så den originale advarselen ut.
Slik så den originale advarselen ut.

«Du har kanskje aldri sett den advarselen. Færre enn 0,1 prosent av Googles bruker har mottatt den, men den kan være veldig viktig for dem som mottar den – journalister, aktivister – personer som Dlshad, personer som er modige rundt hele globen», skriver Google.

Dlshad Othman er en syrer som opprettet et enkelt advarselssystem som varsler syriske innbyggere om bomber avfyrt av det syriske forsvaret. Kort tid etter lanseringen ble Othmans utsatt for hackerangrep fra myndighetene.

De nevner også at endringen er viktig ettersom den også gir brukerne måter å beskytte seg på, blant annet ved toveisautentisering.

 

Kilder:
Neowin,
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse