Dette bildet viser Google Glass i aksjon på Tesla-fabrikken.

Annonse


Tesla bruker Google Glass for å bygge biler

Googles futuristiske briller har ikke tatt av slik selskapet håpet og mange vil nok omtale prosjektet som «en flopp».

Google Glass
Selskapet har på ingen måte gitt opp satsingen og ferske rapporter fra Electrek hevder at bilprodusenten Tesla bruker Enterprise Edition-brillene i fabrikken i Fremont.

Tesla har ikke bekreftet dette selv, men APX Labs, et selskap som utvikler programvare for smartbriller, listet nylig opp bilprodusenten som en av sine hovedkunder. I tillegg har bildet du ser over, tatt i en Tesla-fabrikk, var lagt ut på APX’ hjemmesider.

Electrek skriver også at de tidligere har sett reklamevideoer for Glass som er laget av APX Labs i samarbeid med Google. I videoen ser man Telsa-ansatte bruke Google Glass Explorer Edition.

Annonse


Les også: Nå prøver Google noe nytt.

Floppet
I mars i fjor gikk Google X-sjef Astro Tellers ut og fortalte om hvorfor han mente brillen floppet.

– Vi gjorde en god og en dårlig avgjørelse. Den gode var at vi gjennomførte Explorer-programmet, sa Teller under årets South by Southwest-festival (SXSW).

– Den dårlige avgjørelsen var at vi tillot, og i noen tilfeller oppmuntret, til oppmerksomhet rundt prosjektet. Mange pratet om Glass som om det var et ferdig produkt for forbrukerne. Dermed ble prosjektet dømt og vurdert ut ifra en helt annen kontekst enn vi tenkte oss, sa han.

 

Kilde:
Electrek

Annonse