Andy Grove er død 79 år gammel.

Annonse


Mannen bak «Intel inside» er død

Andrew S. Grove, bedre kjent som Andy Grove og tidligere Intel-sjef, er død 79 år gammel. Dødsårsaken er ukjent, men Grove skal i lengre tid ha vært rammet av Parkinsons sykdom.

Toppsjef
Han ble den første Intel-ansatte da det ble startet opp i 1968 av tidligere ansatte i Fairchild Semiconductor, der hans første jobb var som «director of engineering», Ni år senere ble han Intels president, før han i 1987 ble toppsjef i selskapet.

Grove trakk seg til side da han ble rammet av prostatakreft, men fungerte som styreformann frem til 2004. I løpet av hans lederskap gikk Intel fra å være et lite selskap til verdens største leverandør av halvledere.

Rådførte seg med Grove
Den tidligere Intel-sjefen hadde en høy stjerne i Silicon Valley, blant annet Steve Jobs hadde stor respekt for Grove. I 1997 ringte Jobs til Grove for å spørre ham om råd om å gå tilbake til Apple, hvorpå Grove svarte:

Annonse


– Steve, Jeg gir pokker i Apple, ifølge Steve Jobs-biografien skrevet av Walter Isaacson.

I løpet av hans periode som toppsjef i Intel, produserte selskapet blant annet brikkesettene 386 og Pentium, som la grunnlaget for mye av PC-epoken.

 

Kilder:
The Verge,
Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse