Ikke overraskende, er ikke kinoene spesielt begeistret for hjemmekinoplanene til Napster-grunnleggeren.

Annonse


– «Hjemmekinostrømming» vil bare øke piratkopieringen

Forrige uke annonsert Sean Parker «Screening Room». Et nytt prosjekt der brukerne kan betale en viss sum for å strømme filmer samme dag som de har premiere på kino.

Regissørstøtte
Parker, som var med på å grunnlegge Napster i 1999, har mottatt støtte fra flere filmstudioer, men også filmpersonligheter som Steven Spielberg, Peter Jackson og J.J. Abrams.

The Art House Convergence (AHC), en kinogruppe som representerer over 600 kinoer, er ikke særlig begeistret for Parkers strømmeplaner og skriver i et åpent brev at de «er sterkt imot ‘Screening Room’-planene til Sean Parker og Prem Akkaraju».

Les originalsak: Denne mannen håper du vil betale 400 kroner for å strømme en film.

Annonse


Sterkt kritisk
«Den foreslåtte modellen er urimelig ved at de nedvurderer kinoopplevelsen og fører til økt piratkopiering. Videre stiller vi spørsmål ved finansieringen av den foreslåtte inntektsdelingsmodellen», skriver AHC.

Det er tydelig at gruppen ser på innhold som vises på kino som bedre sikret mot piratkopiering enn innhold som vises hjemme i stuen.

«Vi tror sterkt at hvis studioer, distributører og større kjeder omfavner denne modellen, vil vi se en betydelig økning i piratkopiert innhold, og som en konsekvens, en samlet nedgang i lønnsomhet ved kannibalisering av kinoinntektene.»

Og legger til:

«Kinoopplevelsen er unik og viktig for å maksimere lønnsomheten til filmer. En kinolansering bidrar til å øke inntektene og derfor må de beskyttes mot den potensielle effekten av piratkopiering.»

Screening Room
Ifølge Parker vil prisen på per hjemmekinobillett ligge på 50 dollar, rundt 420 kroner, per film og vil strømmes gjennom en egen enhet til 150 dollar, 1200 kroner.

Til sammenligning koster en kinobillett i Norge rundt 120 kroner, i USA varierer prisene fra 5 til 30 dollar.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse