Piratpartiet Island gjør det svært godt i ny måling.

Annonse


Piratpartiet på Island er større enn noen gang

Da vi skrev om det islandske Piratpartiet på høsten i fjor, hadde de 34,2 prosent i en fersk måling utført i landet.

Desidert størst
Populariteten har på ingen måte avtatt og en ny måling utført av 365 Media, viser at partiet har støtte fra 38,1 prosent av den islandske befolkningen. Med disse tallene ville Piratpartiet Island fått 26 seter i Alltinget, i dag har de tre.

Selvstendighetspartiet får 27,8 prosent av stemmene i målingen, mens det islandske Fremskrittspartiet ligger på 12,8 prosent. Sistnevnte har nesten halvert oppslutningen siden valget i 2013.

Les også: Pirater kan komme til å regjere Island.

Annonse


– Ønsker ikke å styre
Det er fortsatt over et år til det neste islandske valget går av stabelen, så det er opplagt av mye kan mye endres før den tid.

– Vi ønsker ikke egentlig å styre, men heller at system jobber som en helhet der alle har ansvar for sine handlinger, har Ásta Helgadóttir i Piratpartiet Island uttalt ved en tidligere anledning til TorrentFreak.

Den norske ekvivalenten gjør det ikke like godt. Ved Stortingsvalget i 2013 ble det Norges 12. største parti med 9868 stemmer. Ved Kommunestyre- og fylkestingsvalget i fjor fikk de 7165 stemmer. Det tilsvarer 0,3 prosent av stemmene.

 

Kilder:
TorrentFreak,
WIkipedia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse