Manus VR lager en VR-hanske du kan ha råd til.
Manus VR lager en VR-hanske du kan ha råd til.

Som hånd i VR-hanske

Det nederlandske selskapet Manus VR har gjort virkelighet av det Sony kanskje planlegger. Nemlig en VR-hanske som ikke koster en arm og en fot.

Som hånd i hanske
Om det er Manus’ sin VR-hanske som kommer til å bety døden for håndholdte-kontrollere i VR er vanskelig å si på dette tidspunktet, men at det er denne veien vi må gå er uten tvil.

Så naturlig som mulig
Ved en rekke sensorer integrert i hansken lar Manus deg bruke naturlige hånd- og fingerbevegelser når du interagerer med miljøet rundt deg.

Den er kompatibel med HTC Vive og benytter Lighthouse sin posisjonssporing.

Lagd for hvermannsen
Selskapet sier på sine hjemmesider at disse hanskene er de første til forbrukermarkedet og at deres fokus har vært design, holdbarhet og pris.

DK1 – Development Kit 1
Den første utviklingsmodellen kommer med en USB dongle, et par hansker som tåler vask og en holder for kontroller-enheten.

  • Ett par Manus hansker (høyre og venstre)
  • 2 stk holdere for HTC Vive kontrollerenhet.
  • 2 stk Micro usb kabel
  • USB Dongle for low latency tilkoblinger
  • Grensesnitt
  • SDK til Android, Windows 7+, Linux, iOS 9, Mac OSX
  • Plug-ins til Unity og Unreal
  • Manus VR demo spill for hver støttet plattform.

Manus_product

Holder kanskje lenger enn du tror
Mange av oss holder ikke ut lenge i et VR-miljø, men om du ikke har det problemet så klarer nok disse hanskene å holde tritt med deg. I følge produsenten skal de nemlig holde i 8 timer ved aktiv bruk.

Vil støtte alle plattformer
Målsetningen til selskapet er å støtte alle tilgjengelige plattformer og har derfor gjort SDK sin open og tilgjengelig. Kanskje dette betyr at vi kan forvente å se disse med støtte til PS4 også? Tiden får vise.

Forhåndsbestill nå
Utviklingsmodellen er klar for forhåndsbestilling nå, og prisen ligger på ca 2000 kroner. Leveranse av de første test-enhetene er tredje kvartal i år.

Se video her:

Kilde:
TNW via Engadget
Manus VR