Den nye nettsiden kommer til å terge Økokrim som denne uken tok beslag i et lignende domene.
Den nye nettsiden kommer til å terge Økokrim som denne uken tok beslag i et lignende domene.

Annonse


Denne Popcorn Time-siden vil trolig terge på seg Økokrim

Etter at det denne uken ble kjent at Økokrim tok beslag i et nyhetsnettsted om Popcorn Time, popcorn-time.no, er det nå oppdaget enda et domene: popcorntime.no.

Følg ITavisens norske Popcorn Time-dekning.

Oppdatert,

Domenet er ikke nytt som tidligere opplyst, vi beklager feilen.

Annonse


Hisser på seg myndighetene igjen
Siden inneholder ingen lenker til Popcorn Time-programvaren, men opplyser om hva Popcorn Time er, og hvordan man kan beskytte IP-en sin fra å bli oppdaget med TorGuard og TorGuard Anonym Torrent VPN som:

«lar deg velge å fremstå som en bruker fra et av mer enn 43 forskjellige land verden rundt, hvilket åpner for en mengde muligheter til å også abonnere på fullt lovlige tjenester som av forskjellige grunner ikke er tilgjengelige i Norge.»

Nettsiden inneholder bannerannonser for å generere inntekter.

Forklarer teknologien
Videre heter det at:

«Millioner av brukere verden over har det siste året lastet ned Popcorn Time, et program som lar brukeren velge mellom tusenvis av filmtitler. Å laste ned programmet i seg selv er ikke ulovlig, men når noen velger å se en film via Popcorn Time bidrar de samtidig til å spre den aktuelle filmen til andre brukere.

I realiteten er dette det samme som om filmen lastes ned via en BitTorrent klient. Mens filmen lastes ned for at brukeren skal kunne se denne, deles den samtidig ut til andre brukere slik at man på den måten er med på å tilgjengeliggjøre filmen. Det er på denne bakgrunnen at Kulturdepartementet har fastslått at Popcorn Time er ulovlig i Norge.»

ITavisen har kontaktet domeneeier, men har i skrivende stund ikke mottatt svar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse