FireGuard overvåker Android-mobiler sin temperatur for deg.
FireGuard overvåker Android-mobiler sin temperatur for deg.

Annonse


Her er appen som finner ut om mobilen din er så varm at den kan ta fyr

Appen FireGuard (15 kroner) til Android (2.2 og nyere) er norskutviklet av VulcaniX Development.

Varsler deg før det er for sent
Bak VulcaniX Development står nordmannen Anders Gustav Jensen.

ITavisen: – Hvordan fungerer appen, Jensen?

Jensen: – Jo, den er i grunnen veldig enkel: det er en tjeneste som ligger i bakgrunnen og følger med på batteriets temperatur og varsler om den blir for høy med justerbart settpunkt mellom 20 og 60 grader.

Annonse


– Blir mobilen veldig fort varm, kan den varsle om dette før angitt temperatur er oppnådd. Denne funksjonen er lagt til fordi ved en eventuelt koblingsfeil, for eksempel ved vanninntrengning, så kan det være viktig å varsle så hurtig som mulig, fordi man kan ha begrenset levetid igjen på telefonen.

En barnefars utfordringer
– Appen ble til da det viste seg være umulig å lære ungene ordentlige lade- og bruksvaner. Telefoner og nettbrett lå til stadighet til lading ved, under, bak og oppi senga. Jeg ville se om jeg kunne lage en app som hadde egenskapene som nevnt ovenfor.

– Et par smarte egenskaper til er på blokka og tilgjengelige i versjon 2, avslører Jensen, men han kan i skrivende stund ikke avsløre mer da han har med seg en tredjepart på utviklingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse