Digital Foundry har testet hvorvidt Xbox One blir raskere med SSD.

Annonse


Så mye raskere blir Xbox One og PlayStation 4 med SSD

Xbox One har hatt et rykte på seg for å være litt treg, og selv om mye av hastigheten i selve operativsystemet ble bedre etter at Windows 10 var på plass i fjor høst, er det fortsatt litt seighet i spillastingen.

HDD, SSD, SSHD
Digital Foundry har sjekket hvor stor forbedringen, om i det hele tatt noen, blir hvis man bruker SSD eller en hybrid SSHD i stedet for konsollenes innebygde harddisk.

De satte Xbox One og PlayStation 4s harddisk opp mot OCZ Trion 100 480 GB og Seagate 1 TB Hybrid SSHD, begge tilkoblet konsollene eksternt.

Les også: Ønsker slutt på konsollkrigen.

Annonse


SSD best
Samtlige tester viser at SSD er det overlegent beste valget, men SSHD-en er kun noen tideler bak ved flere anledninger.

Det store spørsmålet er om det er verdt å oppgradere til en SSD, og Digital Foundry har tre punkter de vil trekke frem i vurderingen:

  • Selv om SSD-en er mye raskere enn HDD, koster det også mye mer. Samtidig lever hybriddisken veldig godt og kan være et godt kompromiss mellom pris og ytelse.
  • SSD-en kan yte så mye som 550 Mbps via SATA 3-tilkobling, men Xbox Ones maksimale overføringshastighet er betraktelig lavere. Dermed får man ikke utnyttet hverken SSD-en eller hybrid SSHD-en.
  • Sist, men ikke minst er verdt å merke seg hvor enkel oppgraderingen er på Xbox One. Med et USB-kabinett er det bare å koble til disken og spille.

Les også: PlayStation-brukere til topps i ny rapport.

Xbox mot PlayStation
Under kan du se Digital Foundry resultat i sammenligningen mellomkonsollene. Selv om Sonys standardharddisk banker Xboxens, er det relativt jevnt når det kommer til SSHD og SSD.

Lastetider

(Sekunder)

Xbox

Standard

Xbox

SSHD

Xbox

SSD

PS4

Standard

PS4

SSHD

PS4

SSD

Gjennomsnitt 54,1 36,9 31,8 43,9 38,3 31,6
Totalt 1138,0 701,6 605,0 835,3 728,6 601,5

Under kan du se diskoppgraderingen for både Xbox One og PlayStation 4.

Kilder:
Eurogamer 1, 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse