Ikke bare er Fable Legends kansellert, men spillselskapet Lionhead finnes ikke mer.
Ikke bare er Fable Legends kansellert, men spillselskapet Lionhead finnes ikke mer.

Annonse


Microsoft legger ned Lionhead – Fable Legends kansellert

Samtidig som Microsoft satser mer aggressivt på egne spill og sin egen spill-butikk i kombinasjon med Windows 10 og DirectX 12, legger de nå ned spillstudioet Lionhead.

Over og ut for kjent spill-studio
Fable Legends har vært under utvikling lenge, og det er ikke mange timene siden vi fikk epost fra Lionhead vedrørende en Fable Legends-oppdatering. Få timer senere, og studioet er altså stengt.

Også det danske Microsoft-eide studioet Press Play er lagt ned. De hadde Project Knoxville på planen.

I samtaler med de ansatte
Hanno Lemke, sjef for Microsoft Studios Europe, har følgende kommentar:

Annonse


«I dag har vi noen tøffe endringer å meddele som berører Microsoft Studios-team og prosjekter i Storbritannia og Danmark. Etter nøye vurderinger har vi valgt å stoppe utviklingen av Fable Legends.

Vi er nå i samtaler med de ansatte vedrørende den foreslåtte nedleggelsen av Lionhead Studios i Storbritannia. I tillegg kommer vi til å legge ned Press Play Studios i Danmark og stopper utviklingen av Project Knoxville».

Microsoft håper å kunne hjelpe de ansatte med å finne jobb i Xbox-avdelingen til selskapet, eller i andre selskap i samme segment.

Enda mer kontroll?
Hva som er grunnen til at dette skjer er usikkert. Muligens ønsker Microsoft å ha spill-utviklerne sine enda mer inhouse og nærmere hovedkontoret i Seattle nå som de satser på ny teknologi og Windows 10.

«Jeg snakker for alle i Xbox når jeg sier, selv etter disse nyhetene, at vi forblir forpliktet til utviklingsteamene i Storbritannia og Europa.

Xbox skal fortsatt støtte nye IP-er og originalitet i spill vi tilbyr på våre plattformer, uansett om det er AAA-blockbusters som Quantum Break fra Remedy, eller Sea of Thieves fra Rare, eller unike nye kreasjoner fra indie-utviklere som Moon Studios med Ori.»

 

Kilde:
Xbox

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse