Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik ser virtuelle nevroner ut.

Forskere simulerer nevroner i høyeste detalj noensinne.

«The Blue Brain Project» og det anerkjente «Allen Institute for Brain Science» slipper 40 hyper-realistiske modeller av nevroner hos mus.

En lang prosess
– Det tok universet 11 milliarder år å bygge hjernen, sa Henry Makram, grunnlegger og CEO av Blue Brain, i et foredrag han holdt for TED tilbake i 2009.

Nå, kun noen år etter oppstarten av «Blue Brain Project» så har deres forskere og supercomputere klart å skape 40 hyper-realistiske modeller av nevroner i en mus sitt synssenter.

Viktig med åpen forskning og samarbeid
– Vårt samarbeid med Allen Instituttet er et viktig steg i retning av det vi ønsker å oppnå. Målet er å tilby det vitenskapelige fellesskapet simulerings-baserte verktøy og teknikker som kan gi oss bedre forståelse for hvordan nevroner og nevrale nettverk fungerer, sier Eilig Muller, lederen for Blue Brain Simulation Group.

Resultatet vi ser nå kom ved å kombinere data, verktøy og kunnskap fra to av verdens største  selskaper innen dette feltet, og dette  viser effekten av «Open Science». Fri deling av alle tilgjengelige data og metadata.

– Å forstå hjernen, i dette tilfellet ikke-lineære behandling i kortikale dendritter, er en for vanskelig oppgave på noen annen måte, sier Cristoph Koch, presidenten for Allen Instituttet.

Fascinerende bilder
De fascinerende bildene viser nevronenes virkelige fysiologi og elektriske aktivitet med en ekstremt høy detaljgrad.

Se bildene her:

Se en video og Blue Brain Project her:

Kilde:
Futurism

Stikkord: forskning, hjernen