Det kommer helt sikkert en oppfølger til Surface Book, og vi gleder oss.
Det kommer helt sikkert en oppfølger til Surface Book, og vi gleder oss.

Annonse


– Det kommer en haug med ny Microsoft-maskinvare neste år

Årsaken til at Windows 10-oppdateringen Redstone 2 ikke kommer i år, skal være Microsofts maskinvare-strategi for 2017.

Mer maskinvare underveis fra Microsoft!
«Microsoft utsetter Windows 10 Redstone 2 i hovedsak fordi de ønsker å støtte en bølge med Windows 10-maskinvare med Microsoft-merkevaren», avslører Microsoft-kjenner og ZDNet-journalist Mary Jo-Foley.

Foley trodde i utgangspunktet at Microsoft utsatte oppdateringen for å gjøre seg mer lekre for bedrifter som snuser på å oppgradere, men heldigvis for oss forbrukere er det mer spennende enn som så, nemlig ny maskinvare.

Oppdateringstakten
«Microsoft har flyttet til en ny service-modell der planen er å dytte to til tre store samlinger med nye funksjoner til Windows 10-brukere en gang i året», melder Foley.

Annonse


Kildene til Foley har hvisket henne i øret at Microsoft prioriterer nye programvare-funksjoner i Windows 10 etter hva maskinvare-teamene ønsker seg – dette for best mulig å kunne stolt vise frem ny maskinvare som fungerer sømløst med nye Windows 10.

Eksempler på forbedringer er Hello-innlogging med ansiktet, Surface Pen og Continuum-funksjonalitet.

Ønsker ikke en repetisjon av dette
Foley kan også avsløre at maskinvare-teamet til Microsoft pushet ut Surface Pro 4 og Surface Book veldig kjapt i 2015 selv om Intels Skylake-CPU-er akkurat var ferdige.

Dette forklarer nok mange av problemene folk har hatt med disse maskinene, og ikke minst undertegnede (Derfor leverte jeg tilbake min Surface Book) som ikke kunne gjøre annet enn å levere tilbake Surface Book som ikke klarte å legge seg riktig til for dvale, og som derfor spiste batteriet i rekordfart selv når den ikke var i bruk.

Windows 10, driverne og Skylake var rett og slett ikke klare for hverandre når Microsoft lanserte disse to produktene. Først for et par uker siden klarte Microsoft å dytte ut en oppdatering som visstnok retter opp i dvale-problemet.

Ikke noe mer moro før våren 2017?
Planen til Microsoft er derfor å starte tidligere med programvaren slik at den samarbeider skikkelig med Intels kommende Core-CPU-er, kjent som Kaby Lake, som skal masseproduseres på tampen av 2016.

Foley er ikke sikker på om alt dette betyr at det ikke kommer ny Microsoft-maskinvare før våren 2017.

Kanskje kommer det nye Bands, Surface og en Surface Phone i år, men alt blir bare spekulasjoner.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse