Fastloaders under Back in Time i 2015.

Annonse


Musikken vi skulle ønske vi hadde på C64

En norsk rockekvartett, FastLoaders, jobber med et helt spesielt spillmusikkprosjektkalt, «Last Ninja Musicology».

Realiserer guttedrømmen
De planlegger å spille inn rock-/metal-versjoner av spillmusikken fra det ikoniske Commodore 64-spillet «The Last Ninja». Drømmen er tre album, London-konsert og konsert-Blu-ray.

– Allerede som tiåring begynte det for min del da jeg spilte The Last Ninja for første gang. Min bror hadde hatt 64-en noen år før jeg fikk min egen og da jeg spilte Last Ninja 2 og hørte musikken for første gang, digget jeg dette og innbilte meg at det burde vært spilt av et «rockeband, svarer Jarle H. Olsen i gruppen på spørsmål om hvorfor akkurat The Last Ninja.

I 12-13-års alderen lærte han seg melodier og riff fra spillene og forteller at det hele tiden har ligget i underbevisstheten å realisere drømmen.

Annonse


– Det geniale med denne serien er at det er mye musikk involvert, forteller Olsen.

Vokste opp med C64 og The Last Ninja
Fastloaders, bestående av Olsen på gitar, Kjetil Nossum på keyboard, Bjarte K. Helland på trommer og Tore Christer Storlid på bass, har ikke lansert musikk sammen tidligere, og «The Last Ninja Musicology» er deres første prosjekt.

Samtlige har hatt et godt forhold til Commodore 64 og Amiga siden barndommen av.

– Kjetil og jeg har kjent hverandre siden vi var fem år, og vært genuint interessert i retrogaming og musikken, forteller Olsen, som i 2011 gav ut albumet, «Quadrasonic», under eget navn.

– I Norge, som mange andre land i Europa, var Commodore 64 den aller mest solgte hjemmemaskinen noensinne på 80-tallet og spillserien Last Ninja var definitivt en av de største spillhittene. Last Ninja 2 alene solgte over 8 millioner eksemplarer. Musikken til disse spillene var helt unik og hadde for veldig mange en stor betydning gjennom barndommen.

Spilte på retrospillfestival
I fjor sommer ble de invitert til Brighton for å spille under «Back in Time 2015». Dette er et stort retrospillarrangement i England.

– Folk fra hele Europa kom og to av originalkomponistene til Last Ninja musikken var også tilstede, forteller Olsen.

Nå tar de musikkprosjektet til Kickstarter for å få realisert drømmen, og de har allerede samlet inn et femsifret beløp. Pengene skal gå til å dekke produksjonen av de tre platene, konsert i London, Blu-ray-utgivelse med mer.

Les mer om prosjektet på Lastninjamusic.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse