Google tester en 100 kilowatt-sender i New Mexico, men ingen vet helt riktig hvorfor.

Annonse


Hva er det Google gjør ute i ørkenen?

Ifølge detaljer fra Federal Communications Comission (FCC) tester Google ut en 100 kilowatts radiosender midt i ørkenenen i New Mexico.

Fjernet informasjon
9to5Google skriver at mange av opplysningene i FCC-dokumentene er blitt fjernet ettersom Google ønsker at informasjonen skal forbli konfidensiell.

Uansett har de klart å hente ut litt informasjon fra dokumentene. For det første er det høyeffektssendinger på 2,5 GHz, 5,8 GHz, 24 GHz, 71–76 GHz og 81–86 GHz involvert i eksperimentene.

Project Skybender?
Mens de to første er vanlige i husholdninger og brukes som regel i trådløse rutere, har senderen på 80 GHz en effekt på 96 411 watt. Noe som er maksimum nominell effekt som brukes av FM-stasjoner i USA.

Annonse


Forskjellen på Googles tester og radiostasjoner, er at selskapet bruker antenner med høy forsterkning som har en strålebredde på under en halv grad.

Det er ingen som helt ved hva faktisk Google gjør i ørkenen med en 100 kilowatt-sender, men 9to5Google skriver at det kan være relatert til selskapets Project Skybender, der de eksperimenterer med droner som leverer datahastigheter i 5G-fart.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse