Den drepte terroristen Syed Farook brukte en iPhone 5c.

Annonse


Disse støtter Apples kamp mot FBI

Som vi meldte i går, var det flere teknologiselskaper som planla å uttrykke sin støtte til Apple før rettsaken i «FBiOS»-tvisten starter 22. mars.

Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Les alt om FBiOS her.

– En farlig presedens
Følgende selskaper har underskrevet en «amicus brief» til støtte for Apple: Twitter, eBay, LinkedIn, Square, Atlassian, Automattic, Cloudfare, GitHub, Kickstarter, Mapbox, Meetup, Reddit, Squarespace, Twilio og Wickr.

Annonse


Samtlige støtter oppunder Apples påstand om at FBIs bruk av «All Writs Act» for å tvinge Apple til å hjelpe myndighetene med å låse opp iPhonen til den avdødde terroristen Syed Farook, er farlig.

«Myndighetenes krav er ubundet av noen juridiske grenser. Det vil sette en farlig presedens der regjeringen kan omgå etablerte rettslige prosedyrer som er godkjent gjennom nyanserte lover for å innhetene brukernes informasjon på måter som ikke er overveid av lovgiverne», står det i uttalelsen fra gruppen.

Les også: Tim Cook: – En trussel mot sikkerheten.

Flere konsortier viser støtte
Også en annen gruppe, bestående av Google, Amazon, Box, Cisco, Dropbox, Evernote, Facebook, Microsoft, Mozilla, Nest, Pinterest, Slack, Snapchat, Whatsapp og Yahoo, har også leverte en liknende brief.

I tillegg til Center for Democracy & Technology, The Media Institute, Privacy International, Human Rights Watch, en gruppe med 32 juridiske professorer, et konsortium bestående av AVG Technologies, Data Foundry, Golden Frog, Computer & Communications Industry Association, Internet Association og Internet Infrastructure Coalition.

Les også: – Det er bare å tilberede skoen for John McAfee.

Familiemedlemmer støtter FBI
Fem personer som mistet sine nærmeste i terrorangrepet har uttrykt sin støtte for FBI i saken. De ønsker å vite om terrorduoen fikk hjelp med angrepet, om det vil komme flere angrep og de har spurt om hjelp fra Apple.

De ber retten om å sette det store spørsmålet om skjebnen til mobilkryptering og datapersonvern til side «til en annen dag og et annet forum», skriver Re/code.

«Ingen vet med helt sikkerhet at det finnes unik informasjon på telefonen. Det kan, om ikke annet, gi en viss grad av avslutning av hendelsene til overlevende og familier som har lidd hver dag siden de fatale hendelsene. Familiene ønsker at hver sten skal bli snudd under etterforskningen av denne forferdelige handlingen», skriver advokaten Stephen G. Larson.

Les også: Apple: – Hele verden følger med.

 

Kilder:
MacRumors,
Re/code

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse