Minecraft er Minecraft, også i Oculus-utgave, men uten tvil leverer hodesettet en ny dimensjon til en verden nesten uten begrensninger.
Minecraft er Minecraft, også i Oculus-utgave, men uten tvil leverer hodesettet en ny dimensjon til en verden nesten uten begrensninger.

Annonse


Se hvordan det er å spille Minecraft med Oculus Rift

Silicon Valley (ITavisen:) Vi besøkte Microsoft i San Francisco for å sjekke ut hva de har å by på av underholdning våren 2016.

Les alle våre saker fra Xbox Spring Showcase.

To viktige merkevarer møtes
En av de desidert viktigste produktene i Microsofts spill-portefølje er Minecraft-merkevaren. Når den kombineres med den mest spennende spill-teknologien på flere tiår (neida, vi glemmer ikke HTC, men det er altså Oculus Microsoft har en avtale med), er det klart at forventningene er store.

Først og fremst: VR-Minecraft føles som Minecraft alltid har gjort.

Annonse


Har du spilt det på PC er hodet ditt musepekeren, og Xbox-kontrolleren hendene dine. Dette fungerer overraskende sømløst. Vi er ikke drevne Minecraft-spillere (vi har kanskje logget fem timer totalt), men det er mer enn nok for å klare å luske rundt i svenskenes stein-verden med headsettet på.

Alt kjører silkemykt, spesielt hodebevegelsene, som takket være en nær endelig forbrukerversjon av Rift vi testet på, leverer en opplevelse vi tror vi kan takle i noen timer uten å måtte ta av headsettet for å se oss rundt i vår virkelige stue. Ingen hodepine eller kvalme registrert.

Liten, men viktig endring
Det første man merker er at høyre tommelstikke ikke beveger kroppen trinnløst rundt, men flere grader sekundet man snur seg.

Mojang og Oculus samarbeidet om å finne en bedre måte å gjøre dette på, for som utvikleren forklarte oss, er det hodet ditt som skal bevege seg silkemykt rundt i verdenen, og ikke håndkontrolleren.

Om Rift og Xbox-kontroller hadde snudd spiller-hodet på samme måte, hadde man lett blitt svimmel og uvel. – Dette er noe Oculus-folka bruker mye tid å forske på, forklarte Mojang-representanten oss.

Minecraft er fortsatt Minecraft
Kjenner du Minecraft fra konsoll og PC er det ingenting i VR-utgaven som er fjernet eller endret.

– Vi vet godt at Minecraft-fans vet hva de vil ha.

Det er med andre ord ikke snakk om å total-forandre gameplayet, langt ifra, men å gjøre opplevelsen enda mer morsom og altoppslukende. Dette ser lovende ut, men den endelige dommen vil spillere som har brukt hundrevis av timer i spillet uten tvil kommunisere når spillet kommer i VR-utgave i løpet av våren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse