Gears of War til Windows 10 har noen vanvittige teksturer, men effektgalleriet er stort sett som man kjenner dem fra Xbox-versjonen.
Gears of War til Windows 10 har noen vanvittige teksturer, men effektgalleriet er stort sett som man kjenner dem fra Xbox-versjonen.

Annonse


Så rått er Gears of War i 4K – kan handles til Windows 10 nå

Silicon Valley (ITavisen:) Vi har testet Gears of War Ultimate Edition på PC i 4K-oppløsning.

Les alle våre saker fra Xbox Spring Showcase.

Grafikken
Gears of War i 4K-oppløsning til Windows 10 gir ikke noe særlig ekstra-utslag i antallet effekter, men tekstur-detaljnivået er svært imponerende. Har du godt nok syn (ja, det er såpass detaljert) er det ofte man stopper opp bare for å nyte detaljnivået bare en PC klarer.

Vi snakket med utviklerne som fikk jobben med å porte spillet fra Xbox One, det viste seg seg å være en større utfordring enn de hadde regnet med.

Annonse


Dette fordi Microsofts konsoll har forent minne (de brukte selvsagt anledningen til å skryte av hvor stor fordelen er av å ha nettopp det), for ikke å snakke om at spillet fra før av er optimalisert for Microsoft-konsollen, med alt det innebærer at lyd-prosessering og fysikk som er laget fra bunn av for helt andre brikker enn hva folk har i PC-ene sine.

Så sint!
Så sint!

Ett kraftig skjermkort er nok
Gears of War tjener mye på god FPS, og her skinner selvsagt PC-er.

Har du et GeForce 980 ti-kort (SLI-støttet er ikke implementert i 1. mars-versjonen, som er lanseringsdatoen, men de lovet oss at de jobber med å få det på plass – også dette en oppgave som tar lenger tid enn de hadde trodd), og en CPU som ikke er mer enn to år, vil du kunne kjøre spillet mykt i 2K-oppløsing.

4K? Da vil du ofte ligge på 30 bilder i sekundet når det skjer mye samtidig. Ytelsen er dessuten bedre når man flerspiller, fordi det er færre NPC-er for CPU-en å tegne.

For de av dere som lurer på om AI-en er enda bedre på PC, så er svaret nei: de kjører samme AI i PC-versjonen, men etter en 15 m inutters testrunde fikk vi bekreftet at de definitivt holder mål i 2016 – mulig vi er rustne, men de blåste huet av oss for mange ganger selv i CO-OP.

Det viktigste: Gears of War er fortsatt underholdende.
Det viktigste: Gears of War er fortsatt underholdende.

Fortsatt morsom co-op
Det viktigste er uansett at spillet er morsomt, noe det fortsatt innfrir på.

Spillet er svært teksturtungt, og på PC i 4K-oppløsningen er det selvsagt ingen downsampling – man spiller med 4K-teksturer, mens Xbox One nedskalerer fra 4K.

Vi testet på en maskin med 16GB RAM og Intel Core i7. i5 holder i massevis, man tjener neppe veldig mye på å punge ut for i7.

Gears of War Ultimate Edition kan handles nå, eksklusivt på Windows Store.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse