Utviklere i USA og Canada kan forhåndsbestille Microsoft HoloLens.

Annonse


Microsoft avslører HoloLens-spesifikasjonene

Som vi skrev i går, er dette dagen startskuddet for forhåndsbestillingen av Microsoft HoloLens går.

Spesialbygget HPU
Er man utvikler og bosatt i enten USA eller Canada, kan man søke om å få bestille HoloLens nå. I et blogginnlegg på Microsofts nettsider, annonserer selskapet at forhåndsbestillingen er i gang og samtidig avslører de spesifikasjonene til HoloLens.

Microsofts AR-hodesett (utvidet virkelighet) fungerer helt på egenhånd, så man er ikke avhengig av en PC eller en mobil for å bruke det. Ved å bruke en spesialbygget Microsoft Holographic Processing Unit (HPU) og en Intel 32-bits prosessor, har de bygget Windows 10 rett inn i hodesettet.

Les også: Slik er det å styre Windows 10-startmenyen med HoloLens.

Annonse


Flust av sensorer
HoloLens har også en drøss av sensorer og kameraer, blant annet en lyssensor, fire kameraer som registrerer miljøet og et dypdekamera.

AR-hodesettet har et innebygget kamera på to megapiksler som bruker for å gjøre videoopptak eller ta bilder, og hele fire mikrofoner for å gjenkjenne stemmekommandoer.

Selve maskinvarespesifikasjonene er 2 GB RAM, 64 GB lagringsplass, Bluetooth og wifi. Bluetooth brukes for å koble til eksternt tilbehør som en egen HoloLens-fjernkontroller. Vekten på HoloLens er på 579 gram.

Les også: Microsofts «Project X-Ray» er helt genialt.

Medfølende apper og spill
Med i pakken får utviklere en rekke apper å leke seg med for å komme i gang, inkludert HoloStudio for å lage 3D-ressurser, og en HoloLens-optimalisert versjon av Skype. ActionGram kommer senere i år og gjør det mulig å fortelle en holografisk historie.

Foruten apper for utvikling følger det med HoloTour, som lar deg spasere rundt i Roma og andre kjente byer – denne appen inkluderer også 3D-lyd. Spennende.

Også spill er inkludert: Fragments (mysteriefortelling), Young Conker (den kjente spillfiguren fra Rare) og RoboRaid (FPS som gjør det mulig å skyte ned veggene i din egen stue). Ta en titt på videoene under for en kort gjennomgang av flere av appene og spillene.

 

 

Kilder:
Microsoft,
The Verge

Annonse