Slik sporer han søvnen til Facebook-vennene med Facebooks aktivitetsdata.

Annonse


Danske utviklet program som sporer søvnvanene til Facebook-vennene

Er du klar over hvor mange digitale fotavtrykk du setter på nettet og i sosiale medier? Vel, det er mange. Veldig mange.

Aktivitetsdata
Den danske programvareutvikleren Søren Louv-Jansen har utviklet et lite verktøy som gjør det mulig å spore søvnvanene til Facebook-venner.

For å gjøre dette mulig, brukte Louv-Jansen informasjon direkte fra Facebook. Hver Messenger-bruker etterlater seg tidsstempler ved aktivitet, og ettersom såpass mange bruker Messenger før du legger seg og med en gang de våkner, var det enkelt for dansken å hente ut litt informasjon. Dette fungerer kun på aktive brukere.

Annonse


Facebook er ingen tilhenger
Han har nå publisert kildekoden på GitHub, slik at andre kan sjekke ut verktøyet.  Dog er ikke Facebook like begeistret for verket til Louv-Jansen.

I et intervju med The Washington Post forteller han at Facebook har bedt ham å fraråde andre brukere å teste ut programmet da det bryter det sosiale mediets retningslinjer.

Over 1000 personer skal allerede ha lastet ned koden, ifølge dansken, som nekter å fjerne den fra GitHub.

– Ideen min var ikke å spionere på vennene mine. Jeg ønsker at folk skal bli mer bevisste over at de etterlater seg digitale fotavtrykk hvor hen de går, forteller Louv-Jansen til The Washington Post.

 

Kilder:
The Verge,
The Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse