Flere melder om feil med ethernet-kontakten på Mac.

Annonse


Apple bekrefter at oppdatering ødela Mac-nettilgang

PC-ens Ethernet-kontakt er kanskje ikke den mest brukte på dagens PC-er ettersom trådløst Internett har tatt mer og mer over.

Sluttet å fungere
Hvis du fortsatt sverger til kablet surfing og har en Mac, har du kanskje opplevd at ethernet-kontakten ikke har fungert som normalt den siste tiden.

Det er i hvert fall flere som har klaget over at den har sluttet å fungere og Apple har også bekreftet at problemet eksisterer. Heldigvis kan man fikse problemet selv.

Kan fikses
Slik kan du fikse problemet på PC-en din: Sjekk systeminformasjon for å se hvilken versjon av «Incompatible Kernel Extension Configuration»-fil du har installert. Dette gjør du å holde ned Option-tasten og trykke på epleikonet, åpne Systeminformasjon, finn programvaredelen og velg Installeringer.

Annonse


Se etter raden med «Incompatible Kernel Extension Configuration Data» og se hvilken versjon som er installert. Hvis det er 3.28.1 må du oppdatere profilen.

Med eller uten wifi
Hvis du har wifi: Åpne Terminal og skriv inn følgende: sudo softwareupdate –background. Etter en omstart skal ethernet fungere igjen.

Har du derimot ikke mulighet til å koble til nett via wifi, er det litt mer komplisert. Start PC-en i Recovery-modus og slett filene gjennom Disk Utility og Terminal med koden: rm -rf “/Volumes/Macintosh HD/System/Library/Extensions/AppleKextExcludeList.kext.

Det er også mulig å sjekke Apples støttesider for hjelp. Har du opplevd problemer med ethernet-kontakten på Mac-en din?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse