FBI mot Apple kan bli avgjort i Kongressen.

Annonse


Apple: – La Kongressen avgjøre i krypteringssaken

iPhone-striden mellom Apple og FBI pågår for fullt.

Lobbyvirksomhet
Ifølge rapporter fra Associated Press (AP) planlegger Apple å levere flere juridiske dokumenter der de argumenterer for at Kongressen skal avgjøre om hvorvidt Apple må bistå FBI eller ei i San Bernardino-saken.

– Myndighetene ønsker virkelig å presse domstolene til å gjøre det de ikke har vært i stand til å overtale Kongressen til å gjøre. Dette for å gi dem myndighet til å hjelpe Justisdepartementet å hacke seg inn i enheter, å ha bakdører til enheter, og loven gir ikke denne myndigheten, uttaler en av Apples advokater, Theodore Boutrous Jr., til AP.

I fjor brukte Apple fem millioner dollar, drøyt 40 millioner kroner, på lobbyvirksomhet i Kongressen. Det meste av pengene gikk til problemer relatert til skatt og kopibeskyttelse.

Annonse


Les også: Tim Cook: – En trussel mot sikkerheten.

«FBiOS»-saken
Hentet fra den originale saken:

Forrige uke påla en dommer i California Apple å hjelpe FBI med å låse opp mobilen til Syed Rizwan Farook, en av personene bak angrepet i San Bernardino i desember, melder NTB.

– Apple har eksklusive tekniske muligheter til å assistere myndighetene i å fullføre sitt søk, men har nektet å bistå med denne assistansen frivillig, uttalte aktoratet.

Retten beskriver flere måter som kan bli brukt for å få tilgang til drapsmannens iPhone og iCloud-konto. Blant annet å deaktivere mobilens autoslettefunksjon og gi FBI muligheten til å prøve et uendelig antall forsøk på å låse opp mobilen.

Farook og hans kone Tashfeen Malik ble drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet. FBI mener informasjon fra Farooks mobiltelefon kan være viktig i etterforskningen av saken, skriver NTB.

Les også: – Kunne ha låst opp mobilen for fire dollar.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse