Apple Watch er den desidert største smartklokkeprodusenten.

Annonse


Nå passerer de den sveitsiske klokkeindustrien for første gang

Nye tall fra Strategy Analytics forteller at smartklokkesalget slo salget av sveitsiske armbåndsur i det fjerde kvartalet i fjor. Dette er første gang.

Apple-dominans
Ifølge Strategys Analytics’ tall ble det levert 8,1 millioner smartklokker mot 7,9 millioner sveitsiske. Apple var den dominerende smartklokkeprodusenten med rundt 5,1 millioner solgte. Samsung en god nummer to med 16 prosent og 1,3 millioner.

Smartklokkeindustrien kan også skilte med en økning på 316 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2014 da det ble levert 1,9 millioner enheter. Apple Watch ble lansert på vårparten i fjor og er kanskje den viktigste årsaken til den høye økningen.

Les også: Apple Watch påvirker sveitsisk klokkeindustri.

Annonse


Kun én prosent av markedet
Den sveitsiske klokkeindustrien opplever en nedgang på fem prosent sammenlignet med det fjerde kvartalet i 2014. Sveitserne leverte 8,3 millioner klokker i årets siste kvartal i 2014, mot 7,9 millioner i fjor.

Flere av de produsentene, som Tag Heuer, har kastet seg inn i smartklokkemarkedet, men totalt stod sveitserne kun for én prosent av smartklokkeleveransene.

Les også: Tag Heuer skal selge smartklokke til 15 300 kroner.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse