Obama-administrasjonen utforsket flere alternativer hvis atomavtalen med Iran skulle feile.

Annonse


Slik skulle USA ramme Iran

Da atomavtalen mellom Iran og P5+1-landene ble underskrevet i fjor, markerte det slutten på en årelang forhandlingsperiode.

Cyberangrep
New York Times skrev tidligere denne uken at USA under Obama-administrasjonen vurderte flere muligheter hvis atomforhandlingene feilet.

De planla et storstilt cyberangrep, kodenavn Nitro Zeus, som skulle knuse Irans luftforsvar, kommunikasjonssystemer og viktige deler ved kraftnettet.

Les også: Russiske hackere angrep Pentagon.

Annonse


Prosjekt Nitro Zeus
Den amerikanske avisen skriver at Nitro Zeus var en del av tiltaket for å sikre Barack Obama at han hadde alternativer til en storkrig hvis Iran angrep USA eller deres allierte i området.

Prosjektet og utviklingen skal ha involvert flere tusen amerikanske militær- og etterretningspersonell og de skal ha brukt flere millioner dollar på å plassere elektroniske implanter i iranske datanettverk for å «gjøre klar slagmarken».

Fordo-kraftverket
Planen innebar også å angripe det iranske kjernekraftverket Fordo, som Iran har bygget dypt inn i en fjellside. Fordo sies å være et av de vanskeligste målene i Iran og planen var å infisere kraftverket med et virus for å ødelegge Fordos datasystem – noe som effektivt ville ha satt en stopper for anrikingen av uran.

I fjor ble atomavtalen underskrevet og Nitro Zeus lagt på hyllen, i hvert fall for en god stund fremover.

 

Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse