Neste år kan du kjøpe et nettbrett som er kraftigere enn PlayStation 4, skal vi tro ARM-sjefen.

Annonse


Neste år kan mobilene være kraftigere enn PS4 og Xbox One

At brikkesettene som sitter i dagens mobiler og nettbrett begynner å bli meget kraftige, er det ingen tvil om.

Passerer konsollene neste år
ARM, teknologiselskapet som står for brikkearkitekturen i mobile enheter, står klare med et stort sprang i datakraft for smarttelefoner og nettbrett.

Under Casual Connect-messen i Amsterdam denne uken, uttalte sjefen for ARMs økosystem, Nizar Romdan, at brikkene som lages av partnere som NVIDIA, Samsung og Texas Instruments vil være på visuelt nivå og passere PlayStation 4 og Xbox One i løpet av 2017.

Les også: iPad Pro har bedre grafikk-ytelse enn Surface Pro 4 og MacBook Pro.

Annonse


Er allerede kraftige
Kort og godt betyr det at du i løpet av neste år kan sitte med en enhet som er kraftig nok, i hvert fall grafisk, til å kjøre de samme spillene.

Dette kan åpne for flere dedikerte spillere i den gigantiske mobilspillbransjen, men også gjøre at de mobile enhetene kan drive avanserte VR-hodesett.

– Mobilmaskinvare er allerede kraftig. Dagens smarttelefoner og nettbrett er allerede kraftigere enn PlayStation 3 og Xbox 360. De er på god vei til å ta igjen Xbox One og PlayStation 4, uttalte Romdan under konferansen.

Les også: De nye Nvidia-skjermkortene er tre ganger kjappere enn GTX Titan.

Har troen på mobil-VR
Uansett er det få som tror at store utviklere kommer til å skifte hovedfokus fra konsollene til mobilplattformen med det første, blant annet fordi det er to forskjellige målgrupper. I tillegg er også formfaktoren helt annerledes.

Ramdon ser for seg at mobil-VR kan åpne opp mobilspill for de dedikerte konsollspillerne.

– For en gangs skyld er mobilene på høyde med PC-ene og konsollene når det gjelder opplevelse. Vi har ikke den samme kraften og batteritiden er et problem, men det gir den samme brukeropplevelsen. Dette kan endre mobilspilling, fortalte Ramdon.

 

Kilde:
VentureBeat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse