Spotify gjør det bra, men de store artistene er fortsatt spredt utover konkurrerende tjenester.
Spotify gjør det bra, men de store artistene er fortsatt spredt utover konkurrerende tjenester.

Annonse


Spotify-sjefen: – Hadde vi startet i USA hadde vi ikke overlevd

Daniel Ek satte av tid i sin hektiske sjefsuke for å svare nettet på Quora.

Klarer ikke blidgjøre de største
Spotify og de andre store kriger om de største artistene, men fortsatt har ikke Spotify klart å kapre giganter som Taylor Swift og Adele – disse damene er så store at de kan kjøre sitt eget løp.

Kanye West? Han har penger i Tidal og la selvfølgelig sitt nye album der i stedet for hos konkurrenten.

Dette svarte han
Hva kan Ek så gjøre?

Annonse


«Det er to svar på spørsmålet. På den ene siden prøver vi å forbedre Spotify hele tiden ved å gi kundene masse verdi og skape verdi for artistene ved å sikre at de får betalt det de fortjener for sin utrolige musikk. Samtidig hjelper vi dem med å finne nytt publikum.

Vi jobber også hardere enn noensinne for å bygge en kobling mot artistene, produsentene og alle de andre, for at de skal kunne skjønne hvordan vår forretningsmodell fungerer, og hvor dedikerte vi er til å hjelpe dem.

Begge disse tingene betyr at vi er fokuserte på å høre fra skaperne hvordan vi kan hjelpe dem. Hvordan kan vi lage nye verktøy til plattformen for å hjelpe dem å finne nye fans, få kontakt med dem, og lære hvem de er. Dette for å få dem til konsertene og slikt.»

Slik fikk han det til
Ek avslørte også at en av grunnene til suksessen er at de startet smått og lokalt i Sverige.

«Hadde vi startet i USA er det ikke sjans at vi hadde overlevd. Det amerikanske markedet var ikke klare for dette.

På den andre siden brukte vi ufattelig masse tid på ytelse (latency) når ingen andre brydde seg, fordi vi var helt klare på at tjenesten skulle fungere som om musikken var på brukerens harddisk.

Å fokusere på små detaljer kan noen ganger gjøre hele forskjellen. Vi gjorde det lovlig sammen med bransjen når vi hadde Piratpartiet, som var et ekte parti med mer enn syv prosent av stemmene.

Folk trodde vi var gale fordi vi samarbeidet med bransjen. Tankegangen var å gjøre det man ville med musikken, og spørre om tilgivelse senere.»

Se alle svarene på Daniel Eks Quora-profil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse