Apple Store. Her på Fifth Avenue i New York.

Annonse


Apple nærmer seg Norge

Ifølge rapporter fra svenske Expressen planlegger Apple å åpne en flaggskipbutikk, på lik linje som den på Fifth Avenue i New York, i Stockholm innen de neste to årene.

Kompliserte samtaler
Expressen skriver at det foregår «kompliserte samtaler» mellom politikere i Stockholm by og noen av sjefene lengre opp i Apple-systemet.

Apples salgssjef og tidligere Burberry-ansatt, Angela Ahrendts, er personlig involvert i jobben med å overtale de svenske kommunepolitikerne om hva Apple planlegger å gjøre med utformingen Kunsträdgården, skriver Expressen.

Les også: Apple Store-ansatte tapte sak mot Apple.

Annonse


Fifth Avenue-inspirert
Den svenske Apple Store-butikken skal plasseres nærmest Hamngata i den nordre enden av Kunsträdgården. Butikken skal være i glass slik at forbipasserende skal kunne se resten av Kunsträdgården gjennom bygningen.

Apple planlegger også å ha kafébord utenfor butikken og Apple håper å bygge en «amfiteater»-liknende opplevelse rundt hele området.

Neste helg skal Apple offisielt vise frem prosjektet under en utstilling i Kulturhuset, skriver Expressen.

Eplehuset
Hvis det svenske flaggskipprosjektet viser seg å bli en suksess, kan det bane vei for en liknende butikk også i Norge.

Tidligere hadde vi to store Apple-kjeder i Norge, Eplehuset og Humac. På høsten i 2014 absorberte Eplehuset Humac og er nå den eneste dedikerte Apple-kjeden i landet.

 

Kilde:
Expressen

Annonse