En ny type linse kan gjøre mobilene enda tynnere.

Annonse


Supertynn linse kan revolusjonere mobilkameraene

En ny og supertynn linse har mulighet til å revolusjonere smarttelefoner, kameraer og brilleglass om kun fem år, skal vi tro Rajesh Menon, professor ved University og Utah, og flere av hans kolleger.

Ultratynn linse
De har publisert en artikkel i tidsskriftet «Scientific Reports», kalt “Chromatic-Aberration-Corrected Diffractive Lenses for Ultra-Broadband Focusing”.

Utviklingen kan være betydningsfull. Tidligere trodde forskere at det var umulig å lage ultratynne, optiske linser til bruk i kamera og andre enheter. Tradisjonelle kameraer bruker en stabel med flere buede lonser for å bøye lysets farger til et enkelt punkt. Med de nye, flate linsene, samhandler lyset med mikrostrukturer i linsen og bøyes, skriver Neowin.

Les også: Apple skal gjøre det alle frykter med iPhone 7.

Annonse


Tynnere mobiler
En ting som er interessant med denne super-akromatiske linsen er at den kan bli laget av all slags gjennomsiktig materiale, som glass eller plast.

Professoren og hans kolleger skriver at denne typen linser kan bli brukt i smarttelefoner, kamera, brilleglass, drone, satellitter og medisinske enheter.

Mobilprodusenten, og først og fremst Apple, jobber med å lage telefonene så tynne som mulig. På nyeste iPhone 6s stikker kameralinsen i underkant av én millimeter utfra resten av mobilen, og det ryktes sterkt at Apple gjøre det de kan for å krympe størrelsen i kommende iPhone 7.

Les også: – iPhone mister hodetelefon-utgangen – får ekstra høyttaler i stedet.

 

Kilder:
Neowin,
Scientific Reports

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse