Firefox kommer med en støtte for multiprosess funksjonalitet.
Firefox kommer med en støtte for multiprosess funksjonalitet.

Annonse


Dette kan øke Firefox sin RAM-bruk med 20 prosent

Mozilla har med Prosjektet «Electrolysis» siden 2009 jobbet med å bringe multiprosess funksjonalitet til Firefox og nå nærmer de seg endelig.

Intet nytt konsept
Konseptet med multiprosess funksjonalitet i nettlesere er ikke noe nytt. Google Chrome var først ut med dette når den kom i 2008. Medio 2009 så lanserte Mozilla detaljer rundt sitt «Electrolysis e10s» prosjekt. På det tidspunktet jobbet de med “å få grunnleggende kode til å fungere, og kjørte enklere tester og plugins i egne separate prosesser.”

Et halvt tiår etter teten
Over et halvt tiår senere så slipper Mozilla sin test av en nettleser med separate prosesser for hver tab. Dette kom i form av en A/B test. Det antas at 15 prosent av alle brukere i beta kanalen deltok i testen. Og i desember 2015 så annonserte Mozilla at de kom til å inkludere funksjonaliteten i den stabile kanalen for Firefox 46, som er satt til å slippes 19. April i år.

En av Mozilla sine utviklere, Eric Rahm, har gjort tester og uttaler i et innlegg på egen blogg at brukere kan forvente å bruke mer minne på den nye versjonen av Firefox. Men samtidig så uttaler han at dette så langt ser ut til å være en rimelig byttehandel for økt sikkerhet og forbedret ytelse.

Annonse


Forbedringer over tid
Over de siste årene har Mozilla gjort store grep for å bedre ytelsen til Firefox. Det gjelder spesielt på minnefronten. Med Memshrink så kuttet de minneforbruket med så mye som 50 prosent. Så selv om multi-prosess funksjonaliteten påvirker avtrykket til nettleseren negativt så kan det vise seg å være et tap på kort sikt men en seier på lenger sikt etterhvert som Electrolysis blir bedre.

Kilde:
NeoWin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse