Android TTS støtte utvidet til å inkludere norsk.
Android TTS støtte utvidet til å inkludere norsk.

Annonse


Nå kan Android snakke norsk

Google kom denne uken med en ny versjon av sin TTS (Tekst til Tale) motor, og legger med det til støtte for flere språk, dialekter og til sist men ikke minst norsk. Det er også flere versjoner å finne av hver stemme.

Google TTS 3.8
Det er i versjon 3.8 at at blant annet norsk blir tilgjengelig. Versjonen som ligger ute på Play Store er enn så lenge 3.7, men den nye versjonen er tilgjengelig for oppdatering for Nexus-eiere. Det er fortsatt begrensninger på hva den kan gjøre, og det er fortsatt ikke støtte for norske tale-kommandoer som “Hva er klokken” og så videre.

Kan lastes ned nå
Du kan også laste den ned selv om du ikke er den stolte eier av en Nexus enhet. Via APK Mirror kan du laste ned APK filen og installere den direkte.

ITAvisen har ikke noe ansvar for innhold på eksterne sider.

Annonse


Mange forbedringer
Google har med sin tekst-til-tale motor gjort mange forbedringer den siste tiden, og har lagt mye ressurser inn i å få stemmene til å bli mer naturlige. De har både forbedret standard-stemmen, ved å legge til flere aksenter, men også i forhold til å gjøre de mer naturlige.

Bruksområder
Det er ikke mange applikasjoner som bruker TTS aktivt, men en av de er Pocket. Med den nye oppdateringen til tale-motoren så kan du lagre artikler til pocket, og få de lest ut på norsk når du ønsker det. Den støtter selvsagt også Google Translate og Play Books.

Slik setter du det opp
Innstillingene er godt gjemt, men du kan finne de ved følge disse stegene:
Gå inn i Innstillinger >>Styring >> Språk og inndata >> Tekst-til-tale-alt.  Der velger du Google Text-to-Speech Engine, og kan sette dine innstillinger ved å gå inn på tannhjulet ved siden av.

Det er også i denne menyen du velger å installere språkdata for ditt språk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse