Picasa må legge inn årene, Google satser videre på Photos
Picasa må legge inn årene, Google satser videre på Photos

Annonse


Google kvittter seg med Picasa

Picasa har lenge vært valget til mange som ønsker seg en enkel bilde- behandler og organiseringsverktøy. Det har vært gratis og relativt enkelt i bruk, men mørke skyer har ligget over denne tjenesten lenge nå.

Nå slukkes lysene
Fra og med 1. Mai i år kommer Google til å slukke lysene på Picasa for godt. Dette har tross alt ligget i kortene siden Google Photos ble lansert. Ved å skille ut tjenester som Photos og Hangouts har de gitt et klart signal om hvilke de kommer til  å satse på og ikke.

– Vi mener at vi kan skape en mye bedre opplevelse ved å fokusere på en tjeneste som gir mer funksjonalitet og virker på alle plattformer, heller enn å dele innsatsen vår mellom to produkter, skriver de på Picasa bloggen.

Myk overgang
Videre skriver

Annonse


– Vi kommer til å ta den tiden som trengs for å gjøre dette riktig, og gi deg alternativer og enkel tilgang til ditt innhold, skriver Sabharwal.

Picasa Web Albums
Om du har bilder i et Picasa Web Album idag så er den enkleste måten å få tilgang til mesteparten av det innholdet å logge inn i Google Photos. Ifølge innlegget vil alle dine bilder og videoer være tilgjengelig der. Det vil også være via Google Photos at du i fortsettelsen vil  laste opp, redigere og dele dine bilder og videoer.

Skulle du av ymse grunner ikke ønske å bruke Google Photos, eller om du ø nsker å se spesifikt innhold i dine akriver som stikkord, bildetekster eller kommentarer så vil det opprettes en måte å få tilgang til dette på.

– En ting som er viktig å presisere, ingenting av dette skjer idag. Hvis du har Picasa Web Album så kan du fortsette og bruke dette som normalt frem til 01.05.2016, presiserer Sabharwal.

Skrivebordet
Støtten og utviklingen av skrivebordsapplikasjonen stopper allerede i Mars, nærmere bestemt den 15. Fra og med denne datoen vil ikke lenger Google utvikle eller lansere oppdateringer og feilrettinger til dette programmet.

Applikasjonen vil fortsette og fungere som den gjør idag, men ingen nye funsjoner eller feilrettinger blir lansert. Istedet kan du bruke et verktøy for å laste opp bilder fra datamaskinen til Google Phtotos, som du finner her.

API’er
Det blir også noen endringer for utviklere som har brukt Picasa sine API’er. Mer info om dette finner du her.

– Igjen, ingen av disse endringene skjer idag. Vi vil fortsette å informere deg underveis. Vi beklager for de ubeleiligheter denne overgangen skaper. Men vi vil forsikre deg om at vi gjør dette med et mål i sikte, å gi deg den beste bildeopplevelsen mulig. Google Photos er et nytt og smartere produkt, som tilbyr en bedre plattform for oss å bygge utrolige opplevelser og funksjoner for deg i fremtiden, avslutter Anil Sabharwal.

Kilde:
Picasa Blog via NeoWin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse