Vi gleder oss til å stifte bekjentskap med neste-generasjons Android Wear-smartklokker senere i år.
Vi gleder oss til å stifte bekjentskap med neste-generasjons Android Wear-smartklokker senere i år.

Annonse


Nå kommer denne for å gi Apple Watch skikkelig konkurranse

Mange Android Wear-smartklokker er i overkant feite – også Apple Watch bør gå på slankekur.

Tynnere smartklokker som varer lenger
Vi regner med at smartklokkene kommer til å bli mye bedre på relativt kort tid, for nå er den første ekte andre-generasjons-brikken til Android-smartklokker annonsert. Navnet er Snapdragon Wear 2100.

Qualcomm skryter av at den nye brikken vil kunne slanke Wear-smartklokker takket være et brikkedesign som er 30 prosent mindre.

Hvor nærme er vi alltid-på-skjermer?
Selvsagt er det andre fordeler også: den bruker 25 prosent mindre strøm, noe som får Qualcomm til å drømme om digitale urskiver som alltid er på. Brikken er også utstyrt med en sensor-pakke med avanserte algoritmer som sørger for å kjenne brukeren og miljøet.

Annonse


Uansett om klokka er koblet opp mot en smartmobil eller ikke, så bruker CPU-en 25 prosent mindre strøm, skryter Qualcomm.

Med og uten mobil
Det kommer to modeller av 2100-brikken: En «tethered» versjon med Bluetooth og WiFi, men som er avhengig av smartmobil, og en «connected» utgave med LTE-modem samt strømsnill WiFi og Bluetooth.

Når de første Android Wear-klokkene med den nye spennende brikken lanseres er usikkert, men det skal uten tvil skje i år, og trolig i god tid før juletider.

Qualcomm avslører at flere «wearables» med den nye brikken allerede er under utvikling. Det har de nok vært en stund også.

 

Kilde:
Qualcomm

Annonse