Nok et gjennombrudd for de førerløse bilene.

Annonse


Godt nytt for Google: – Datamaskiner kan fungere som sjåfører

Google har et av bransjens mest spennende selvkjørende bilprosjekter, og nå har de og andre produsenter mottatt svært gode nyheter.

Gjennombrudd
National Highway Traffic Safety Administration, en amerikansk føderal etat underlagt Transportdepartementet, kunngjorde i går at et system basert på kunstig intelligens kan betraktes som «sjåføren» under føderal lov.

Les også: Pynter Google på bilstatistikken?

Dette er et stort gjennombrudd for blant annet Google, men også for andre produsenter som jobber med å utvikle førerløse biler.

Annonse


Frem til nå har ikke de førerløse bilene hatt lov til å kjøre uten en person om bord. Samtidig har produsentene har klaget over at statlige og føderale sikkerhetsregler hindrer testing og eventuell utvikling, skriver Reuters.

Les også: Tesla-sjefen: – Vi er to år unna selvkjørende biler.

Storsatsning
Det er ingen tvil om at det satses tungt på førerløse biler, spesielt i USA. Forrige måned annonserte Obama-administrasjonen at de vil legge 35 milliarder kroner på bordet for selvkjørende biler.

Forslaget går ut på å allokere 35 milliarder kroner til å utforme regler og reguleringer for å hurtigere komme i gang med selvkjørende biler.

Les også: Her blir Google-bilen stanset av politiet.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse