Den digitale myntenheten Bitcoin er i ferd med å bli delt i to.

Bitcoin er i ferd med å bli delt i to

For tre uker siden skrev den tidligere Bitcoin-utvikleren Mike Hearn et innlegg om hvorfor den digitale myntenheten har feilet.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

To grupperinger
Han pekte på et stridende fellesskap, nødvendige forbedringer til systemet og en dominerende minoritet som flere av årsakene til problemene. Innlegget til Hearn har bidratt til en heftig diskusjon, og mye tyder på at det mer i vente for den omstridte myntenheten.

The Verge skriver at Bitcoin nå er blitt delt i to grupperinger: kjerneutviklerne går i én retning, mens en gruppe oppstartsfirmaer med flere går i en annen.

Les også: – Bitcoin har feilet.

Dårlig stemning
Disse grupperingene skal også ha opprettet egne, konkurrerende versjoner av Bitcoin, kalt Bitcoin Core og Bitcoin Classis. Hver av dem stammer fra samme kildekode, men blir kontrollert av ulike grupper av programmerere.

Gruppene skal også ha blitt mer aggressive mot hverandre de seneste månedene, melder The Verge. Ikke bare er de uenige om veien fremover, de krangler på Reddit-fora, sender tjenestenektangrep mot rivaler og stemningen er generelt sett dårlig.

 

Kilde:
The Verge