Google Car
Google Car

Annonse


Nå vil de ha sine førerløse biler trådløse også

Alphabet sitt arbeid med førerløse biler går fremover i rekordfart. Og nå ser det ut som om det er på tide å kutte navlestrengen, det er på tide å lade trådløst.

Alphabet X
Det er den ikke-så-hemmelige, men ganske mystiske, X-avdelingen til Google som «eier» avdelingen for autonome biler. De som testes nå er trådløs lading, teknologien som er i bruk  kalles for elektromagnetisk induksjon, eller «resonant magnetic induction».

Ikke helt som de «trådløse» induksjonsplatene vi er vant til å lade mobiler og lignende på, men ikke langt unna heller. Her trengs ingen kontakt mellom sender og mottaker. Denne teknologien skal gi mulighet til å lade uten å måtte gjøre noe fra førerens side. Bare parker over en flat enhet på størrelse med et kumlokk, så lader bilen din.

Så langt er det kun Hevo Power og Momentum Dynamics (FCC rapport) som er med i testene til Alphabet, men de blir nok ikke de eneste lenge.

Annonse


Hevo Power
Animasjon som viser hvordan ladingen foregår. Ill: Hevo Power

Effektivitet
– Disse prototypene leverer 1,5kW trådløst fra den trådløse strømsenderen til en trådløs mottaker, står det å lese i dette dokumenter fra FCC.

1,5 KW er et lavt tall sammenlignet med for eksempel hurtig-ladere, samtidig som energitap kan være et problem med teknologi slik som dette. Fordelen med disse løsningene er at den kan implementeres nær sagt hvor som helst. Parkeringsplasser, vareleveringer og taxi-holdeplasser. Litt av planen her er altså ikke å lade hele batteriet mens du er inne og kjøper egg, men dette vil være et steg på veien til å forlenge rekkevidden til de elektriske bilene og gjøre de mer anvendelige for folk flest.

Se video av Momentum Dynamics sin løsning.

Kilde:
FCC via 9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse