Apple lanserer utvidelse av funksjonalitet i CloudKit.
Apple lanserer utvidelse av funksjonalitet i CloudKit.

Annonse


Apple utvider funksjonaliteten til CloudKit

Med OS X Yosemite kom store endringer til iCloud, og med det også introduksjonen av CloudKit for utviklere. Nå har Apple utvidet denne funksjonaliteten ytterligere.

Nye funksjoner
Blant de nye funksjonene er et web-grensesnitt hvor brukere kan ha tilgang til samme data som applikasjonen og enkel les og skriv til CloudKit sin offentlige database fra en server-side prosess eller script med en server-til-server nøkkel.

Fokus på viktige ting
Det viktigste for utviklere er å kunne benytte minst mulig tid på alt annet enn selve applikasjonen. Men de fleste applikasjoner vi bruker trenger båndbredde, lagringsplass og tilgang til databaser, selv når du ikke brukeren den. Derfor er en BaaS (Backend as a Service) tjeneste essensielt å ha på plass tidlig.

Enkelt men begrenset
Til nå har funksjonaliteten vært begrenset til interaksjon med de API’er som Apple tilbyr. Og selv om det nok har vært nyttig så har det manglet muligheten for mer avansert bruk.
Med de nye API funksjonene så kan utviklere skape flere forskjellige og mer avanserte applikasjoner med CloudKit som backend. For eksempel kan en app fjerne og legge til datapunkter til CloudKit fra serveren. Det vil si, uten interaksjon fra brukeren. Dette var tidligere kun mulig ved at brukeren startet applikasjonen som kjørte på CloudKit.

Annonse


Vekst i vente
Det er naturlig å forvente en kraftig vekst i adopsjon av CloudKit over andre BaaS løsninger nå. De nye mulighetene med server side API øker sjansen for at utviklere velger Apple sin løsning når de nå utvikler applikasjoner som før ikke hadde latt seg gjennomføre om man kun hadde basert seg på CloudKit. Mangelen på native SDK for andre plattformer enn OS X vil nok begrense adopsjonen noe.

En annen BaaS tilbyder, Parse, har meldt at de kommer til å legge ned fra neste år, så det er også nærliggende å tro at mange brukere av den plattformen også vil finne veien til CloudKit.

Kilde:
9to5Mac

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse