Ikke fiks iPhone 6-knappen hos andre enn autoriserte Apple-forhandlere og servicekjeder.
Ikke fiks iPhone 6-knappen hos andre enn autoriserte Apple-forhandlere og servicekjeder.

Annonse


Utfører du denne iPhone-reparasjonen blir du låst ute fra egen mobil

Får du en ikke-autorisert tredjepart til å fikse hjemknappen på en iPhone 6 som jo har Touch ID fingerpålogging, blir brukeren låst ute fra egen mobil.

Derfor får noen brukere en veldig kjip feilmelding
Dette er en sikkerhetsfunksjon. Dette forklarer Apple:

«Vi beskytter fingertrykkene med en sikkerhetsenklave som er unikt parret med Touch ID-sensoren. Når en iPhone får service hos en Apple-godkjent-butikk parres knappen igjen. Denne undersøkelsen sørger for at enheten og iOS-funksjonene relatert til Touch ID forblir sikker.

Uten denne unike parringen kan en skadelig Touch ID bli byttet ut, og på den måten få tilgang til sikkerhetsenklaven. Når iOS oppdager at parringen feiler så deaktiveres Touch OD og Apple Pay, slik at enheten forblir sikker.»

Annonse


Usikkert hva som kan gjøres
Apple forklarer altså hva som skjer i bakgrunnen, men sier ingen ting om at mobilene som er berørt av dette er døde for alltid, eller om det finnes håp.

iFixit har nemlig fått mer enn 183 000 treff på sine sider om iPhone 6-feilmelding «error 53», som popper opp om en eier prøver å gjenopprette en iPhone 6 med reparert hjemknapp i iTunes, så det er en god del personer som har prøvd å spare penger på service.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse