Mange forsvunne mobiler spores til dette huset i Atlanta i USA.

Annonse


– Derfor dukker stjålne mobiler opp i dette huset

I januar publiserte vi en sak om noen mystiske hendelser for samboerparet Christina Lee og Michael Saba i Atlanta i USA.

Mysterium
De hadde fått flere besøk fra personer som hadde enten har mistet eller blitt frastjålet mobilene sine og disse ble sporet til parets bolig.

Sikkerhetsforskeren Dave Maynor tror han har funnet årsaken til disse mystiske hendelsene. Forrige uke besøkte han Lee og Saba i Atlanta. Med seg hadde han såkalte «programvare-definerte radioer», eller software-defined radios (SDR), for å skanne etter signaler og trådløse tilgangspunkter rundt om i området.

Les originalsaken her.

Annonse


«Digital ørken»
Under skanningen oppdaget han at den én amerikansk mil-lange strekningen (1,6 kilometer) kun hadde ni slike trådløse tilgangspunkter.

– Rundt de fem kvartalene der jeg bor er det omtrent 3000–4000 slike enheter, forteller Maynor til Fusion.

Fusion beskriver boligområdet til samboerparet som en «digital ørken». Flere av naboene deres er eldre og mange av boligene er fraflyttet og står tomme. Boligen til Lee og Saba er ett av få med en ruter.

GPS- og mobilsignaler
Det skal ha gitt sikkerhetsforskeren en idé om hva som var roten til problemet. Når mobiler prøver å lokalisere seg geografisk prøver de først å bruke enten GPS eller mobiltårnet de sist var tilkoblet.

Dette fungerer ikke innendørs uten klar sikt til satellitter eller om mobilen ikke er koblet til et mobilnettverk. Derfor vil mobilen bruke tidligere registrert data, IP-adresse, for å avgjøre posisjonen, eventuelt det nærmeste Wifi-nettet den kan finne.

Mulig løsning på problemet
Maynor mistenkte at mobilene som ledet til Lee og Sabas hus skal ha blitt frarøvet GPS- og mobildata, slik at de var avhengige av IP-adressen for å finne ut hvor de befant seg.

– Men å se på IP-adressen er ikke helt spesifikt: det skal bare fortelle deg om mobilen din er i Atlanta eller Zimbabwe, sier Maynor til Fusioon.

Han fikk med seg den tidligere kollegaen Rob Graham, og sammen skal de ha gått gjennom den lokale databasen til Maxmind – en lokal operatør. Selskapet er blant annet kjent for å ha det største kartet over IP-adresser og blir brukt av ulike selskaper.

Der skal de ha funnet ut at for postnummeret som dekker regionen ved samboerparets bolig, er resultatet kun omtrent 400 meter unna huset.

– Hvis noen slår på en mobil flere kilometere unna i det samme postnummeret uten klar GPS-sikt og med få Wifi-adresser, viser det seg at punktet Maxmind peker mot er veldig nære huset til Lee og Saba, forteller Maynor.

«Ettersom samtlige som har dukket opp på dørstokken til huset er fra Atlana-området, er dette fullt mulig», konkluderer Fusion.

 

Kilde:
Fusion

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse