– Privat surfing i Edge, er ikke så privat som du tror

Privatmodusen i Edge er ikke så privat allikevel.

Microsoft valgte å skrote gode, gamle Internett Explorer til fordel for den splitter nye nettleseren Edge i Windows 10.

Usikker privatsurfing
Selv om Edge har fått gode skussmål og har funksjoner som nettnotater og Cortana Assist (ikke tilgjengelig i Norge), er det ikke akkurat mange som bruker nettleseren riktig ennå.

Samtidig melder forskeren Ashish Singh at InPrivate-surfingen i Edge ikke er så sikker som man skulle anta. Ifølge Singh ble hele nettleserhistorikken til en gruppe brukere ble lagret på harddisken.

Annonse

Les også: Hvil i fred, Internet Explorer 8, 9 og 10.

Slettes ikke
Singh skriver at nettsider som ble besøkt i privat modus også ble lagret i nettleserens WebCache-fil, og er til stor bekymring for dem som bruker denne modusen. Besøkte sider ble lagret i den samme «Container_n»-tabellen som lagrer historikk fra vanlig surfing.

The Verge skriver at de delvis kan bekrefte resultatene til forskeren, men de klarte ikke å lokalisere Containter_n-tabellen eller gjenopprette den fullstendige nettleserhistorikken fra privatsurfingen.

– Et vanlig problem
«Edge er ikke den første nettleseren som har dette problemet. I 2010 fant forskere ved Stanford at privatmodusen i Firefox, Chrome, Safari og Internet Explorer var sårbare for angrep fra lokale angripere», skriver The Verge.

Dataanalysespesialisten Lesley Carhart forteller til The Verge at det er et vanlig problem og at privat surfing sjeldent er bygget for å beskytte mot etterforskning av harddisken.

– Privat surfing har alltid etterlatt opprettbare artefakter på disken eller i minnet, forteller Carhart.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse